avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara, daca tatal meu are 2 credite la ifn-uri ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara, daca tatal meu are 2 credite la ifn-uri facute in ...

Buna seara, daca tatal meu are 2 credite la ifn-uri facute in anul 2023 cu restante neachitate de 3 luni, si doreste sa imi faca donatie casa care este doar pe numele lui, in caz de neplata, firma de creditare poate ataca ulterior donatia facuta pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:05, 22 Decembrie 2023
Firma de creditare nu poate ataca ulterior donatia facuta pe numele meu.

IFN-urile pot urmari doar bunurile care se află în patrimoniul tatalui dvs.
Pot cere revocarea donației care s-a făcut în dauna creditorului.
Conteaza desigur, sumele datorate și dacă tatăl mai rămâne cu ceva din care creditorul sa se îndestuleze.
Dacă tot va doneaza casa, il puteti ajuta sa achite.
Dacă tatăl va dona garsoniera cu intenția de a păgubi creditorii, instanța de judecată va anula contractul de donație, pentru ca apoi creditorii să scoată garsoniera la licitație, și să-și recupereze din prejudiciu.
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie unui minor addict0204 addict0204 [quot]acum 5 ani , eu si sotul meu am donat apartamentul ficei noastre care este minora. suntem persoane juridice , deasemeni avem credite la banca . vreau sa ... (vezi toată discuția)
Act de donatie atacabil? elena_a elena_a O persoana din familia mea este in judecata cu un debitor pentru o suma pe care o datoreaza. Este posibil ca sentinta sa fie in defavoarea ei, si ii este teama ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)