avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc parcare privat ocupat cu orice ocazie de clientii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc parcare privat ocupat cu orice ocazie de clientii unui business, blocatoare deteriorate

Buna ziua,

Locuiesc intr-un cartier nou de blocuri de locuinte. Odata cu achizitia apartamentului, am achizitionat si un loc de parcare (extras CF, toate documentele doveditoare). Administratia cartierului (dezvoltatorul), a montat la fiecare loc de parcare cate un blocator.

Toate au fost in regula, pana cand s-a deschis un business la parterul unui bloc (spatiu comercial) in dreptul locului de parcare. De atunci, de nenumarate ori am gasit blocatorul deteriorat (probabil lovit de masini, calcat), de nenumarate ori l-am schimbat, chiar o data am gasit lacatul rupt sau taiat. Cum deja eram satul de schimbat blocatoare, l-am lasat deteriorat (nu se mai ridica pentru a bloca accesul) dar la locul lui.

Apoi, aproape fara exceptie, indiferent daca lipseam 1 ora sau 5 ore, cand ma intorceam locul era ocupat de clienti ai respectivului business. De fiecare data trebuia sa intru, sa le cer sa isi mute autovehiculul. Cei mai multi, calcau si pe blocator cand ieseau, deteriorand-ul tot mai tare. E banuiala mea, ca daca il lasam neridicat pentru 15 min, daca lipseam putin, asa ajungea deteriorat, se tot calca pe el.

De curand, satul sa intru mereu sa le cer sa isi mute masina, am indreptat cat am putut blocatorul vechi (deja nu mai aveam dispozitia sa achiztionez unul nou care sa tina 1 saptamana) si am reinceput sa il folosesc. O data s-a intamplat sa nu il mai ridic (blochez) pentru cateva ore, cand m-am intors din nou era calcat de cineva si deteriorat si mai rau. Am intrat le-am cerut sa inceteze cu deterioratul blocatorului si parcatul pe locul respectiv, nu platesc chirie pentru el, si sa isi inchirieze locuri pentru clienti daca au nevoie. Dar foarte senini ziceau “eu nu parchez acolo, ce fac altii nu ma intereseaza”. Sa nu te intereseze ca niste clienti ai business-ului tau aduc prejudicii continue altora, chiar in fata business-ului tau, mi se pare deja prea de tot.

Cum deja nu mai rabdare, sau dispozitia nici sa cumpar N blocatoare, nici sa intru mereu sa le zic sa elibereze locul, ce solutii credeti ca am? Nu stiu daca se incadreaza la Art. 256 NCP – Tulburarea de posesie.

Multumesc si Sarbatori linistite!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:09, 27 Decembrie 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti de ales decât sa puneți un ceva mai țeapăn.
Îmi pare rau ca nu va convine răspunsul meu, dsr nu e tulburare de posesie și dacă ar fi, ar trebui sa stati mai mult pe la politie sa depuneti plangeri peste plangeri care plangeri, nu vor duce absolut nicaieri.
Dvs sunteți enervat ca se tot parchează, dar fapta in sine a fiecăruia, nu constituie pericol social.
E enervant și sa tot ridicați și lăsați fierul la fiecare parcare, dar e mai sigur și la indemana.
Cert e ca societatea comerciala la care vin acei șoferi, nu poarta nicio răspundere.
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Am apreciat raspunsul, multmesc mult! Doar nu am apucat sa las mesajul de multumesc. Am marcat raspunsul ca fiind util. Era un "thumbs down" dat cand am vazut raspunsul si am dat "thumbs up".
Multumesc inca o data!

Heldron, utilizator

gi-jane2 a scris:

Nu aveti de ales decât sa puneți un ceva mai țeapăn.

Legal.nu este permis ca titularul locului de parcare sa inlocuiasca elemente/sistemele de siguranta instalate de catre serviciul specializat
Cel putin in Bucuresti si alte orase
ynocentta, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal nu e permis nici sa parchezi pe proprietatea altuia.
Iar de înlocuit, nu e ilegal sa înlocuiești daca acela e rupt sau nu funcționează, nici dacă ar fi instalat de " serviciul specializat'
Iar locul e parcare e proprietate privata, nu ii zice primăria ce dispozitiv sa folosească.

„Era un "thumbs down" dat cand am vazut raspunsul si am dat "thumbs up".

Mulțumesc, yno!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocaj roata pe o proprietate privata Rapesco Rapesco Buna ziua, M-am confruntat cu o situatie mai putin obisnuita intr-o parcare privata ce pare ca este impartita de mai multe firme, am ajuns la locatie si ... (vezi toată discuția)
Buna seara! acum cateva zile am fost nevoita sa fac o oprire ... rrramona_stefan rrramona_stefan Buna seara! Acum cateva zile am fost nevoita sa fac o oprire rapida si ca sa nu incurc traficul am ales sa parchez masina pe un loc de parcare liber, care avea ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de parcare ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua.... Locuiesc in sectorul 6 la curte. Doresc sa stiu si eu ce lege.... sau ce act obliga un sofer sa nu parcheze masina in fata portilor proprietatii ... (vezi toată discuția)