avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut cu garantie imobiliara-executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut cu garantie imobiliara-executare

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
-am imprumutat un dezvoltator imobiliar cu o suma destul de mare, prin contract de împrumut la notar, cu garantie imobiliara (terenuri) cu notarea sarcinii in cartea funciara.
- au trecut 8 luni si abia am recuperat 30% din imprumut.
- ce solutii am pentru a recupera restul de bani cat mai repede? Dezvoltatorul nu se grabeste cu restituirea, iar eu nu vreau sa mai astept.
- pot cere dobanda legala de la data scadentei contractului?

Mulțumesc pentru orice sfat.
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2023
Legislatie168, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:22, 27 Decembrie 2023
Dacă a depășit data scadentei, apelati la executor. Problema e daca terenurile nu valorează cât i-ati dat sau daca nu se vând. Le puteți adjudeca în contul creanței și vinde dvs ulterior.
Puteti cere si dobanda legala, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)
Ref plangere penala dy.ciocan dy.ciocan Buna ziua, Am si eu o mica problema. Acum 2 ani am imprumutat pe cineva cu niste bani. Am facut un contract la notar, care este direct titlu executoriu. ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut, fara garantie imobiliara-executare silita antony antony Am imprumutat o suma de bani cu contract notarial, dar fara garantie imobiliara. Nu am mai reusit sa inapoiez in timpul stabilit prin contract suma, iar ... (vezi toată discuția)