Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de acces catre un garaj. Vazand marcajul de parcare si grabindu-ma putin am omis ca era un garaj si chiar imi pare rau daca l-am incurcat pe om, dar este in regula cum au fost trasate marcajele? Adica atata timp cat este semn de parcare cu plata si sunt niste marcaje, nu ar trebui sa mai stai sa te uiti daca blochezi cai de acces sau nu. Nu ar fi trebuit intrerupt, hashurat, ceva? Nu erau locurile de parcare acelea trasate cu albastru, ci era un spatiu continuu trasat langa bordura, cu multe panouri care te instiinteaza ca este parcare cu plata.
La noi, nu e " evident ", se poate întâmpla sa fie trasat și aiurea.
De asemenea, poate sa ceara înlocuirea amenzii cu avertisment.
Puteti sa insistati ca aveți dreptate, eu abandonez:). Seara frumoasa!
Este permisă oprirea voluntară sub poduri? Nu. Dar autobuzul oprește voluntar, că acolo a stabilit Primăria locul de stație.
Este permisă PARCAREA (nu staționarea) în dreptul stației de autobuz? Stația PARCUL DRUMUL TABEREI pe str. Brașov. Teoretic nu, practic se parca perpendicular, ocupând banda 1 și parțial banda 2, iar autobuzul făcea stație între banda 2 și banda 3, blocând complet intersecția cu Dr. Taberei. I-am sesizat pe cei de la ridicări care erau în zonă, dar au răspuns că au fost sancționați după ce au ridicat autoturismele din stația de autobuz, deoarece amicul lui Udrea organizase acolo parcare cu plată, cu aprobarea Primăriei.
Am văzut autoturism ridicat pentru staționare ÎNAINTE de indicatorul de început al zonei de interzicere a opririi, zonă marcată ca parcare, pe motiv că la 50m în spate era un indicator drum îngustat, ascuns de către un microbuz, dar îngustarea era la 50m DUPĂ indicatorul de interzicere a staționării.
La Piața Unirii era un indicator parțial exfoliat, jumătate (oblic) Parcare cu plată, jumătate Oprirea interzisă.
Pe bd. Duca în fața gării, un polițist m-a solicitat să semnez ca martor că taxiul a staționat în stația de autobuz. Am scris "pe carosabil este inscriționat "TAXI", ceea ce era devărat.
Pe bd. Timișoara conform marcajului preselectezi pe banda 1 pentru viraj dreapta pe str. Romancierilor, dar după trecerea pietoni până la colț este stație de taxiuri, și indicatorul se aplică cu precădere față de marcaj.