Eu si sotul meu am cumparat casa bunicilor din partea sotului cu singura clauza in contract ca putem deveni proprietari cu drepturi depline, dupa ce decedeaza ultimul dintre bunici, lucru care s-a intamplat cu 7 ani in urma, eu si sotul locuind in aceasta perioada cu acestia in casa si avand grija de ei pana la decesul acestora (cu toate ca acest lucru nu a fost specificat in contractul de vanzare cumparare) . In contractul de vanzare cumparare intocmit la acel moment de notar, s-a efectuat o filmare de catre notar, filmare la care bunicii au confirmat ca au primit suma aferenta vanzarii efectuate. Acum 3 ani eu si sotul am vandut locuinta cumparata de la bunici si ne-am cumparat casa in alta localitate. In acest moment, verisorii din partea sotului doresc sa deschida proces de succesiune si sa ne dea in judecata pentru a obtine dreptul la succesiune pentru locuinta bumicilor, pe care am cumparat-o si pe care intre timp am si vandut-o.
Puteti sa imi spuneti daca vor avea castig de cauza, avand in vedere cele mentionate mai sus?
Multumesc anticipat pentru raspuns si seara frumoasa
Nu știu dacă plata unui preț se confirma verbal, la momentul în care exista în vigoare o lege, care prevede obligativitatea viramentului bancar.
O, dar sigur casa face mai mult. Altfel nici verii nu si-ar bate capul și nici doamna nu s-ar agita.
Și tocmai pentru ca sunt rude, cam miroase a donație.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Singura care va agitați sunteti dvs si probabil, verii.
Câteodată, chiar de lucrurile sunt evidente, chiar nu ai cum sa combați, mai pierzi și bani și timp pe la procese.
La momentul respectiv, cand am cumparat noi casa de la bunici, nu era inca in vigoare legea mentionata cu virament bancar si se putea achita si cash.- si casa a fost in Bucuresti si a fost achitat la acel moment pretul aferent zonei respective- nu se putea altfel pentru ca trebuia achitata taxa de notar pentru vanzare, Pe mine ma intereseaza, mai ales, faptul ca am cumparat acea casa, am vandut-o si m-am si mutat din Bucuresti - (au trecut apropae de ani de la acea vanzare), daca mai pot fi atacata in instanta, avand in vedere ca nu mai detin acea locuinta...am vandut-o si m-am mutat in alta localitate...mai la tara ca sa zicem asa.