avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Actionare legala pentru denuntarea calomnioasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Actionare legala pentru denuntarea calomnioasa

Care sunt “caile de atac” pentru a putea actiona legal împotriva unei persoane care pe motive inexistente si minciuni mi-a creat un dosar penal, care in urma investigării faptelor s-a clasat? Tin sa mentionez ca pe langa trauma psihica(atestata cu adeverinta de la psihiatru+psiholog) mi-a distrus sanse la un job si o forma de învățământ superior, din cauza cercetării penale.
Nu vreau sa las totul doar asa, pentru că timp de aproape un an de zile am trait cu urmarile acestui fapt, pe langa ca eram urmarita pe internet si in viata reala de persoanele “vatamate” in dosar.
Persoana in cauza(parintele minorului asupra caruia “s a savarsit fapta de amenintare” a si spus de fata cu inca 2-3 persoane, ca imi face plangere, sa ma vada la politie, pe la puscarie, de astea.
La cateva luni, deja spunea ca o face pentru bani, in sensul ca isi retragea plangerea daca era sa ii dau bani, sau sa ceara daune morale in instanta.
Toata cercetarea a fost pusa sub semnul intrebarii, pentru mine cel putin, de faptul ca comisarul de politie care s-a ocupat de cauza era in relatii de prietenie de ani buni cu persoana, avand in vedere faptul ca au fost colegi in liceu si au pastrat legatura;
S-ar califica acestea la denuntare calomnioasa, si daca da, cum pot actiona legal?
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2023
m4rv, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:01, 15 Ianuarie 2024
Daca el a fost de buna credinta (de ex. l-a mintit fiica-sa sau v-a confundat cu altcineva) nu e inducerea in eroare a justitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politistii pot fi condamnati pentru calomnie? KLTM KLTM Va rog, as vrea sa dau in judecata pentru calomnie un politist care a intocmit un referat de clasare a unei plangeri penale a mea in care a trantit in scris ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma cu cateva luni am avut o altercatie in trafic ... Acg194 Acg194 Buna ziua, in urma cu cateva luni am avut o altercatie in trafic cu un participant care nu s-a asigurat, a urmat o serie mai aprinsa de replici iar la cateva ... (vezi toată discuția)
Plângeri penale mincinoase depusă la politie si la anaf paveldanut paveldanut Buna ziua, Am o datorie fata de o terta pers care mi-a depus foarte multe plageri la Politie. Toate planegerile au fost clasate de procuror. Cu respectiva ... (vezi toată discuția)