Matei Eugen Marius a scris:
" Admit recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Timisoara.
Dispozitiile art. 77 alin. (2) raportat la art. 43 alin. (1) si (2) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale se interpreteaza in sensul ca stagiul complet de cotizare utilizat la determinarea punctajului mediu anual pentru persoanele ale caror drepturi de pensie s-au deschis in intervalul 1 iulie 1977-31 martie 2001 si care si-au desfasurat activitatea in grupe speciale de munca este cel reglementat de art. 14 din Legea nr. 3/1977 privind pensiile de asigurari sociale de stat si asistenta sociala."
Imi poate spune cineva exact care este nr de ani la care se face imparteala pt stabilirea punctului de pensie? 20 sau 30 de ani?
Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai postati alte topicuri punand exact aceeasi intrebare ca cea de la finalul primului dvs. mesaj din cadrul acestui topic. Daca mai aveti nelamuriri, va rog sa le postati aici.
Multumesc!
In legatura cu intrebarea dvs.
In niciun caz 30 de ani! In cazul persoanelor care au lucrat mai mult de 20 de ani in grupa I de munca, stagiul complet de cotizare va fi de 20 de ani iar in cazul persoanelor care au lucrat mai mult de 25 de ani in grupa II de munca, stagiul complet de cotizare va fi de 25 de ani.
Aceste persoane, deci nici bunicul dvs., nu vor beneficia de punctajul suplimentar prevazut de OUG nr. 209/2008. In cazul in care l-au primit deja, casa teritoriala de pensii va proceda la recalcularea drepturilor de pensie in functie de un stagiu de 20, respectiv 25 de ani, si la eliminarea punctajului suplimentar.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea