avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salut, De aproximativ doi ani ma confrunt cu niste ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salut, De aproximativ doi ani ma confrunt cu niste vecini (parinti+3 ...

Salut,
De aproximativ doi ani ma confrunt cu niste vecini (parinti+3 copii pana in 4-7 ani) care fac constant galagie (cu precadere in afara orelor de liniste, evident): vorbesc tare, isi aduc injurii unii altora, copiii sunt lasati sa tipe, sa planga, sa vorbeasca urat, sa tranteasca si sa loveasca prin casa; practic stau cu ei in casa, pentru ca aproape mereu aflu (fara sa vreau) cauzele certurilor. Zgomotele si galagia nu sunt constante, dar sunt fix ca "picatura chinezeasca" :). Vii de la munca, vrei liniste (fara tv/muzica), dar nu poti, pentru ca ai senzatia ca sunt constant sobolani sub podea: forfota - liniste - bubuituri - liniste - tipete - liniste - injurii - liniste - muzica tare - liniste (si mai am :) ).

Evident, am incercat sa comunic direct cu ei, cu proprietarul apartamentului in care locuiesc ei, cu politia de proximitate prin apeluri telefonice in momentele de galagie, cu politia locala prin sesizari online. NIMIC. De aproape aproape doi ani simt cum mi se anuleaza linistea de care ma bucuram inainte sa se mute ei aici, ma epuizeaza gandul ca vin acasa de la munca si e galagie (si ca nu am cu cine sa discut) si simt ca nu mai stiu in ce directie legala sa o iau.

Ce sfaturi aveti pentru mine?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 15:20, 4 Ianuarie 2024
Puteti merge la politie sa depuneti o plangere,se ia mai repede in consideratie decat o sesizare online.Daca politia nu rezolva,puteti incerca o actiune in instanta.Nu stiu ce sanse de reusita aveti nici cu politia nici in instanta atata timp cat in discutie sunt copii.De regula copiii fac galagie oricand si oriunde,fara a tine seama de ce li se spune.
Am o cunostinta care a fost in aceeasi situatie si a rezolvat-o doar mutandu-se.S-a mutat intr-un bloc locuit in mare parte de pensionari si are parte de toata linistea pe care si-a dorit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indrumare in legatura cu vecin galagios si agresiv ConnstantinCC ConnstantinCC Buna ziua. Sunt in ipostaza in care am nevoie de o indrumare de la dvs. De 2 ani eu si prietena mea am cumparat o casa intr-o zona noua, unde sunt ... (vezi toată discuția)
Tulburarea liniștii publice AcoSofy AcoSofy Bună ziua ,am vecinii foarte gălăgioși, muzica la maxim, țipete, vocabular vulgar aproape in fiecare seara si nu opresc muzica până dimineața. I-am ... (vezi toată discuția)