avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie nu trebuia sa se majoreze in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie nu trebuia sa se majoreze in ...

buna ziua

Stimulentul de insertie nu trebuia sa se majoreze in 2023, ca de altfel anual cu rata inflatiei? atat cel acordat pana la 2 ani(1500ron) cat si cel "uzual" de 650 ron?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Laurm , utilizator 09:31, 5 Ianuarie 2024
Stimulentul de insertie nu se majoreaza cu rata inflatiei..
buna ziua,
eu am citit intr-o stire urmatoarele:
"Valoarea actuală a stimulentului de inserție
Legea nr. 225/2021 stabilește că, începând cu anul 2022, valoarea stimulentului de inserție se stabilește pe baza Indicatorul Social de Referință (ISR), care se calculează în funcție de rata inflației și se actualizează în luna martie a fiecărui an.

Conform actului normativ, dacă rata anuală medie a inflației are valoare negativă, în anul respectiv se păstrează ca bază de calcul ultima valoare ISR. Conform datelor Institutului Național de Statistică, rata inflației pe anul 2022 a fost de 13,8%, ceea ce corespunde unei valori ISR de 598 de lei."

si pe google cand cauti valoarea stimulentului pentru 2023 apare cu sumele "majorate" cu inflatia anului trecut
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua că va fii indemnizația de handicap de la in 1 martie ... Adrian@adița Adrian@adița Buna ziua că va fii indemnizația de handicap de la in 1 martie eu iau 450 (vezi toată discuția)
Am înțeles că pe 1 martie 2022 se mărește isr ul.stie cineva ... mircic1984 mircic1984 Am înțeles că pe 1 martie 2022 se mărește ISR ul.Stie cineva oare cu cat va creste de la valoarea lui din prezent de 500 lei?Vă mulțumesc!!! (vezi toată discuția)
Buna ziua. in conditiile in care aproape toti prestatorii de ... marius61 marius61 Buna ziua. In conditiile in care aproape toti prestatorii de servicii majoreaza contractele cu indicele de inflatie, majoritatea cu 13,8 care de fapt este pe ... (vezi toată discuția)