avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acum câteva zile am fost amendat de un polițist ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acum câteva zile am fost amendat de un polițist rutier pt. ...

Acum câteva zile am fost amendat de un polițist rutier pt. ca am mers pe banda de autobuz din direcția Piata Presei în direcția Arcul de Triumf. În fata mea era un autobuz urmat de un Taxi, care nu a fost oprit și amendat. Polițistul mi-a spus ca Uber face transport alternativ și trebuie schimbata legea ca sa avem aceleași drepturi ca taximetriștii, ca și cum nu facem amândoi transport de persoane. Asta nu este discriminare?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:59, 16 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Taximetristii beneficiaza de prevederile art. 20 alin 5 din legea 38/2003, care le permite sa circule pe o astfel de bandă.
Cei care fac ridesharing nu au o asemenea prevedere favorabilă, a fost una acum vreo 2 ani, dar a fost respinsă în parlament.
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2024
latka, moderator
Dar asta tot discriminare se cheamă! Obiectul de activitate al firmelor de ride sharing și al celor de taxi este de transport persoane, toți plătim taxe si avem aceleasi obligatii si ar trebui sa avem si aceleasi drepturi. Avantaj ar fi și pt. clienti și pentru șoferi și pentru traficul infernal din București unde numai Uber are cca 10.000 de colaboratori, plus Bolt, câți or fi, care ar putea degreva traficul mergând pe liniile de autobuz.

latka a scris:

Taximetristii beneficiaza de prevederile art. 20 alin 5 din legea 38/2003, care le permite sa circule pe o astfel de bandă.
Cei care fac ridesharing nu au o asemenea prevedere favorabilă, a fost una acum vreo 2 ani, dar a fost respinsă în parlament.


Nu e discriminare din partea politistului care v-a amendat, cit timp legea nu prevede si pentru transpotul alternativ o prevedere care sa va permita accesul pe acea banda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 30 zile pentru neacordare prioritate maxi-taxi la iesirea din alveola Sosodeejay Sosodeejay Buna ziua! In luna noiembrie circulam in municipiul Giurgiu pe Bulevardul Bucuresti, iar la primul semafor de la intrarea in oras exact inainte de semafor ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru lipsa centurii ContSters106188 ContSters106188 prietenul meu a fost oprit de un agent de politie in centrul orasului bacau si cerandu-i actele la control a observat ca atestatul de taximetrist este de fapt ... (vezi toată discuția)
Șanse contestare p.v. neacordare prioritate Tetelu1980 Tetelu1980 Am condus un autoturism de serviciu și începând deplasarea în scop de serviciu de la un sediu am ieșit din curtea sediului pe aleea de acces aferentă și ... (vezi toată discuția)