avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este nevoie sa anunt instanta daca renunt la o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este nevoie sa anunt instanta daca renunt la o plangere contraventionala?

Am facut o plangere contraventionala pentru o amenda care mi s-a acordat din greseala casierului de la benzinarie. Suma nu era foarte mare si am platit-o la momentul depunerii plangerii pentru a beneficia de reducerea de 50%.

Acum instanta imi cere detalii suplimentare care necesita drumuri la mai multe institutii. Nu consider ca efortul merita, si drept urmare doresc sa renunt la plangere.

Este nevoie sa anunt instanta despre faptul ca retrag plangerea sau se va anula din oficiu?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2024
shnndr, utilizator
Cel mai recent răspuns: shnndr , utilizator 08:18, 15 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în şedinţă de judecată, fie prin cerere scrisă.
Multumesc pentru raspuns!

Inteleg ca este nevoie ca instanta sa fie anuntata / plangerea nu se poate anula doar prin neprezentare.

Exista riscul de a fi supus cheltuielilor de judecata suportate de institutia impotriva careia a fost depusa plangerea?
Ok, am aflat raspunsul intreband pe cineva care are cunostinta un judecator.

Nu este obligatoriu sa renunti la judecata. Eventual se mai acorda un termen daca judecatorul vede ca nu te-ai prezentat, apoi se anuleaza procesul din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere cerere de chemare in judecata si restituirea taxei de timbru judiciar catre reclamant. Bizy Bizy Buna ziua, Va rog spuneti-mi si mie, daca am facut o contestatie la executarea silita, iar cererea a fost deja comunicata catre parat (o institutie publica), ... (vezi toată discuția)
Daca depun plangere contraventionala mi se prelungeste dovada sau mi se da carnetul inapoi? mariansorin66 mariansorin66 Mi s-a suspendat permisul pentru 30 de zile. As dorii sa depun contestatie - au spus ca am depasit marcajul continuu dar in acea zona era intrerupt- am si ... (vezi toată discuția)
Citatie chemare in instanta ca parte vatamata Marius4444 Marius4444 Buna ziua! In urma cu aproximativ 3 ani , am fost neindreptatit cu o cazare de pe olx la festivalul de muzica Neversea. I-am facut transfer bancar persoanei ... (vezi toată discuția)