avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc intr-un bloc in Constanta unde nici un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc intr-un bloc in Constanta unde nici un locatar nu dorește sa înființăm o asociație ...

Locuiesc intr-un bloc in Constanta , unde nici un locatar nu dorește sa înființăm o asociație și nici femeie de serviciu sa angajam ! Am făcut o lista cu fiecare palier , o data pe săptămâna sa facă curat . Unii s-au încadrat alții au rupt afișul pe care era scris numele celui care urma . Ce pot face cind un locatar nu vrea si sfidează pur si simplu si pe cei care doresc sa fie curățenie si liniște între locatari ! Mulțumim si poate ne Întrumati spre o rezolvare !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 11:21, 15 Ianuarie 2024
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
bucurati-va cat mai puteti de viata fara asociatie! cum apare o forma apar si smekerii care sa o confiste in folos propriu
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Intr-un bloc de locuinte trebuie sa existe 50+1% proprietari sanatosi la minte care sa inteleaga ca dupa o perioada de convietuire impreuna acoperisul se strica si incepe sa ploua in apartamente, tevile se infunda si ies dejectiile in apartamente , mizeria se aduna pe casa scarii, etc. Singura solutie este sa va organizati cu cei care inteleg situatia si sa faceti o sedinta cu cei 50+1% unde sa alegeti un comitet de bloc si sa va organizati intr-o asociatie inregistrata la primarie. De acolo incolo lucrurile se simplifica putin( exista o legislatie in domeniu), insa nu devin mai usoare( cei 49% nu vor fi de acord si vor pune bete in roate). Dar asa puteti imparti cel putin cheltuielile comune( salarii administrative, curatenia, apa, gunoiul, reparatiile comune, etc.) sau puteti sa le recuperati in instanta de la cei care nu vor sa plateasca!!
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2024
hhs, utilizator
Inn ne puteti indruma cum sa procedam cu acele firme care administereaza condominii ? Multumesc !
hhs daca era asa usor sai convingi pe unii dintre locatari …. ar fi fost minunat ! Nu vor sa participe la sedinte ,afisele puse pe usa blocului le rup . Cind le bati in usi pt o problema , nu deschid ! Greu foarte greu !
mexu ma bucur de viata ….. dar cind ies din scara blocului cu gunoiul pina la glezne …. Imi piere bucuria ! Multumesc pt sfat !

mexu a scris:

bucurati-va cat mai puteti de viata fara asociatie! cum apare o forma apar si smekerii care sa o confiste in folos propriu

Alte discuții în legătură

Administrare bloc fara asociatie de proprietari georgiana486 georgiana486 Buna ziua, As dori sa va intreb daca se poate administra un bloc fara a crea o asociatie de proprietari. Ideea este ca suntem un bloc nou construit, mic, de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va scriu legat de 2 imobile finalizate anul acesta, ... DeeDee999 DeeDee999 Buna ziua, Va scriu legat de 2 imobile finalizate anul acesta, primul este deja locuit, al doilea inca nu, suntem proprietari care inca asteptam semnarea ... (vezi toată discuția)
Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. e legal? Roxana Sotarnel Roxana Sotarnel Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3. Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan ... (vezi toată discuția)