Vă înșelați. Este adevărat că Legea 196/2018, care vine în continuarea legilor anterioare în materie mergând până în comunism, devine disfuncțională când asociațiile de proprietari depășesc nivelul condominiilor formate dintr-o singură clădire, dar realitatea din teren este că există tot mai multe proiecte imobiliare dezvoltate privat care includ mai multe blocuri având un set unitar de părți comune (drumuri private, bariere, spații verzi, utilități, subsoluri comune în cazul construcțiilor modulare, în unele cazuri anumite facilități de uz comun gen piscină, sală de fitness, etc.) și servicii comune (pază, curățenie, administrare de imobil etc.). Cum legea definește asociațiile de proprietari ca fiind destinate administrării părților comune, în aceste cartiere se impune constituirea de asociații mamut. Care în lipsa unei minime digitalizări, pe care legea o blochează, devin rapid nefuncționale sau jucăria dezvoltatorului.
dsa_2023 a scris:
Legislația din domeniul Asociațiilor de Proprietari a impus mereu în mod obligatoriu înființarea oricărei Asociații de Proprietari doar cu acordul majorității proprietarilor DINTR-UN SINGUR CONDOMINIU (DINTR-O SINGURĂ CLĂDIRE).
Astfel, Asociațiile de Proprietari alcătuite din minim două condominii-clădiri NE-COMUNE, distanțate între ele, FUNCȚIONEAZĂ ÎN TOTALĂ ILEGALITATE, știind că mai multe clădiri distanțate între ele nu pot avea absolut nimic în comun.