avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă fratele meu a decedat și nu a avut copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă fratele meu a decedat și nu a avut copii înțeleg ca ...

Dacă fratele meu a decedat și nu a avut copii înțeleg ca am dreptul impreuna cu soția lui la 1/2 din bunuri.
Am apelat la un notar care mi-a spus ca a verificat și exista testament astfel ca nu mai am dreptul la partea mea, dar a refuzat sa ma ajute mai departe sa vad și eu testamentul.
Va rog sa îmi spuneți dacă am dreptul sa solicit și eu testamentul și cum pot face asta?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:35, 20 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am zis eu ceva de bătut la cap de nevastă? Vedeți că un alt preopinent a emis acea idee. Chiar și dacă s-ar putea demonstra (și da, se poate, cu martori, mesaje scrise, eventual înregistrări), pisălogeala nu e viciu de consimțământ decât dacă e foarte violentă.

Dar, un testament poate fi falsificat, poate fi obținut prin viciile de consimțământ ale erorii, dolului sau violenței sau poate fi obținut de la o persoană care, temporar sau definitiv, nu mai e în deplinătatea facultăților mintale. În toate aceste cazuri se poate obține prin instanță anularea testamentului.
Atunci, succes din nou! În arhiva biroului notarial se păstrează și cererea scrisa de testatorul însuși. Iar dacă a fost și asistat de martori la autentificarea testamentului, iarăși "succes"!

marius_ng a scris:

Nu vreau sa demonstrez nimic, doar vreau sa vad documentele semnate de el pentru ca am suspiciuni privind legalitatea lor.


Atunci, deschideți o acțiune în instanță.
Le va vedea expertul sau judecătorul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marcelsimion marcelsimion TRAIM IN TARA TUTUROR POSIBILITATILOR ! ADIO AMERICA ROMANIA TE-A DETRONAT SUNTEM CAMPIONI CU O MEDALIE RARA . Nu imi vine sa cred am in mana un document de ... (vezi toată discuția)
Mostenire iulianamaria iulianamaria Buna ziua. Am o intrebare. De un an de zile am grija de o batrana, care e si vecina cu mine. Tot acum un an, am fost impreuna la un notar si a semnat un ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)