avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum poți sa îți recuperezi permisul suspendat, și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum poți sa îți recuperezi permisul suspendat, și cât poate ...

Cum poți sa îți recuperezi permisul suspendat, și cât poate dura procesul???
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:23, 14 Ianuarie 2024
Daca ati depus plingerea contraventionala, puteti sa va recuperati permisul imediat, conform art. 118 din OUG 195/2018. Permisul nu e suspendat, doar retinut, suspendarea va incepe conform aceluiasi articol.
Articolul 118
(2) Plângerea suspendă executarea amenzii și a sancțiunii contravenționale complementare dispuse prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției de la data înregistrării la judecătoria prevăzută la alin. (1).
(3) Dovada înregistrării plângerii contravenționale se realizează printr-un document emis de către instanța de judecată sau printr-un extras din portalul instanțelor de judecată www.portal.just.ro și se depune sau se transmite prin orice mijloace de comunicare la distanță ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, de către contravenient sau de către reprezentantul convențional al acestuia, la unitatea de poliție din care face parte agentul constatator, care efectuează mențiunile corespunzătoare în evidențe. Permisul de conducere reținut se restituie personal titularului sau reprezentantului convențional al acestuia. În situația transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenționale prin mijloace de comunicare la distanță, la cererea scrisă a titularului sau a reprezentantului convențional al acestuia, unitatea de poliție din care face parte agentul constatator poate restitui permisul de conducere reținut la adresa de corespondență indicată în cuprinsul cererii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a conduce pana la solutionarea procesului marr marr Mi s.a retinut permisul pt 3 luni din cauza a 0.06 mg/l alcool. Am mers la judecatorie si am contestat procesul verbal (constatarea contraventiei). Din acest ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pot face contestație la judecătorie ca să obțin ... Dcball Dcball Bună ziua! Pot face contestație la judecătorie ca să obțin certificat de grefă, dacă încă nu am primit rezultatul probelor biologice? Menționez că ... (vezi toată discuția)
Poate fi suspendat permisul de conducere pt nedeclararea unui ... atasiei atasiei Poate fi suspendat permisul de conducere pt nedeclararea unui accident de circulatie cauzat de o terta parte care a refuzat asistenta medicala si anuntarea ... (vezi toată discuția)