avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inscriere PFA in registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inscriere PFA in registrul operatorilor intracomunitari

Inscriere PFA in registrul operatorilor intracomunitari:

Sunt PFA neplatitor de TVA, impozitat in sistem real.
Doresc sa vand software (pret <500 E / licenta) si servicii de programare / webdesign catre firme platitoare si neplatitoare de TVA din EU?
(Daca valoarea totala este sub 10.000E?)

Intrebare: Trebuie sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari? Si daca da, ce consturi ar insemna pentru firma?


Multumesc pentru ajutor:
Stefan
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2024
StefanZV, utilizator
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 01:15, 16 Ianuarie 2024
Pentru prestari de servicii catre persoane impozabile din UE va trebui sa va luati de la ANAF cod de TVA intracomunitar,iar clienti dvs la fel, sa fie cu cod TVA, inscrisi in VIES. Costurile vor fi cele cu serviciul privind obtinerea codului de TVA de la ANAF, apoi pentru depunerea declaratiei 390 in fiecare luna in care emiteti facturi de servicii catre clienti din UE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere pfa in registrul operatorilor intracomunitari mire278 mire278 Sunt PFA neplatitor de TVA, impozitat in sistem real. Daca achizitionez software din UE e necesar sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari? ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari - pfa-ul trebuie declarat obligatoriu ca platitor de tva ? LaurentiuPopaBrasov LaurentiuPopaBrasov In urma incheierii unui contract de colaborare cu un partener extern ( prestare servicii ), este necesara inscrierea PFA-ului in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)
Pfa - prestari servicii intracomunitare marcelilie marcelilie Buna ziua Sunt PFA înregistrat la normă de venit: 104 prestari de servicii informatice, neplătitor de TVA, si prestez servicii pentru o firma din Spania ... (vezi toată discuția)