avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Echivalare studii???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Echivalare studii???

Daca am absolvit școala profesională de 2 ani in anul 1991 după ce am terminat școala generală de 10 clase, se poate sa mi se echivaleze cu diploma de liceu de 12 clase??
Teoretic am făcut tot 12 clase 2 ani profesionala și 10 generala...
Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 18 Ianuarie 2024
Dupa cate stiu eu nu se echivaleaza.Liceul este o forma de invatamant la zi care se termina cu o diploma de bacalaureat.Scoala profesionala este o scoala de meserii.
Scoala profesionala nu se poate echiva cu liceul ... din cate cunosc, un absolvent de școală profesională vrea să susțină examenul de Bacalaureat, trebuie să facă doi ani de completare, adică clasele a XI-a și a XII-a la forma de învățământ la zi, sau 3 – clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a – la seral/frecvență redusă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala profesionala=studii medii? mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Este considerata efectuarea a zece clase plus scoala profesionala ca fiind studii medii? Dar absolvirea a XII clase fara diploma de bacalaureat? ... (vezi toată discuția)
Speta: un absolvent de liceu (19 ani) - fara diploma de bac (2021), ... Margerita Margerita speta: un absolvent de liceu (19 ani) - fara diploma de bac (2021), numai cu certificatul de absolvire a 12 clase liceu teoretic - va mai beneficia ca pana ... (vezi toată discuția)
Asimilare 10 clase cu scoala profesionala BigBoy BigBoy Buna ziua , doresc sa intreb daca se poate incadra pe o functie care in conditii minime de pregatire prevede \"absolvent scoala profesionala\" iar ... (vezi toată discuția)