Buna ziua.Eu si sotia mea avem o speta si nu stim cum sa o rezolvam.Bunicii sotiei sunt in varsta,au trei copii: doi baieti si o fata(mama sotiei mele).Cei doi baietii nu se ocupa deloc de ei ba chiar unul e alcoolic de 20 ani si sta pe capul lor. Bunicii au o casa (1/2 fiecare dintre ei).Vrem sa gasim o modalitate prin care dupa (Doamne fereste ) decesul lor cei doi baieti sa nu intre la succesiune.Bunicii vor sa facem un contract de intretinere, un testament sau ceva pentru ca nici ei nu vor sa le lase nimic.Mama sotiei mele ne sustine in tot ceea ce facem, ea este cea care are grija de bunici in fiecare zi.Ce ne sfatuiti sa facem?Cautam o modalitatea care sa nu poate fi revocata sau atacata in instanta, nu stiu exact care este termenul juridic.Ne-ar interesa o modalitate prin care sa nu devenim proprietari acum ci doar dupa decesul bunicilor.
la noi nu e cazul sa-i ingrijim, ei momentan se descurca singuri ? au pensii bune nu accepta bani sau alte favoruri . Ei vor doar sa ne lase casa .Bineinteles ca noi o sa ne ingrijim de ei fara a fi conditionati.
buna seara!
dr de prop se transmite la momentul semnarii contractului de intretinere, daca bunicii inteleg sa isi rezerve vreu dr de habitatie/uzufruct viager acesta este un alt aspect.
contract de intretinere cu pastrarea clauzei de uzufruct in favoarea celor batrani. dupa decesul lor deveniti proprietari pe deplin. nu trebuie modificat actul.
Cred ca dr de habitatie/uzufruct se refera la faptul ca ei o sa stea acolo.Asta si vrem. Dar situatia noastra ne impune faptul sa nu avem proprietate imobiliara pe nume(sa fim proprietari ).Cum putem realiza lucrul acesta?Se poate stipula asta in contract ?
Dovada ingrijirii cum trebuie facuta?Ei deocamdata se ingrijesc singuri. Cum trebuie sa ne pazim de eventualele atacuri de dupa.Poate de la cei doi fii.Ei trebuie consultati in vreun fel acum?