avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA in SPV
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA in SPV

Buna seara,
Daca PFA nu este persoana juridica de ce este nevoie de inregistrare in SPV ca persoana juridica? Ca sa mai platim pentru semnatura digitala?
Daca nu sunt platitor de TVA, la un venit brut de max 200.000 lei pe an ce sens are sa mai folosesc facturarea electronica?
Profilul este de servicii si consultanta in inginerie. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:18, 29 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca deja sunteti inregistrat in SPV pe CUI nu pe CNP , atunci pt e-Factura nu mai trebuie la ANAF nimic.
Salut

Aceeasi problema am avut-o si eu. Eram inregistrat cu CNP pe SPV insa aveam si certificat digital pentru e-guvernare (depunere declaratii).

Am sunat la ANAF (asistenta contribulabili) si m-au sfatuit sa parcurg inca o data pasii pentru inregistrare pe CUI cu certificat. Am facut-o si a doua zi am primit acces.

Procesul merge repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-factura pentru un pfa -activitati independente ocazionale (consultanta) cristianasandei cristianasandei Buna ziua, am un PFA -activitati independente ocazionale (consultanta tehnica) si sunt inrolata in SPV cu CNP. Precizez ca nu am angajați si nu sunt ... (vezi toată discuția)
Pfa din 2012 avand c.u.i. voicudamian voicudamian Buna ziua sunt PFA din 2012 avand C.U.I. Am solicitat in febr. a.c. la ANAF inrolarea mea in SPV ca PF pe baza certificatului calificat obtinut de la certSIGN ... (vezi toată discuția)
Procedura de lucru cu e-factura? nelusandy nelusandy La bună vedere! Pentru o I.I.,, care are cont de utilizator în SPV (pe site-ul ANAF), cu acces pe bază de user și parolă, trebuie să se obțină un ... (vezi toată discuția)