avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,se poate face testament între soți,deși ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,se poate face testament între soți,deși unul are ...

Bună ziua,se poate face testament între soți,deși unul are bunurile dobândite dinaintea căsătoriei?ei doresc excluderea copilului din succesiune până când va deceda și următorul....
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:46, 30 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara ! Da, se poate. Fiecare dintre soți întocmește câte un testament notarial in favoarea celuilalt și nu un testament comun, sau reciproc, cum se numește în termeni juridici. Și asta, deoarece potrivit legii -art 1036 Cod civil, două sau mai multe persoane nu pot dispune, prin același testament, una în favoarea celeilalte sau în favoarea unui terț. Deci soții trebuie să facă fiecare câte un testament separat în favoarea celuilalt și obligatoriu la notariat.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
prin testament, ati putea s alasati nuda proprietate copilului si drept de uzufruct sotiei si invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament între soți paun anton paun anton Bună ziua. Vă rog un răspuns la următoarea întrebare. Am decis cu soția mea , să încheiem un testament reciproc , ca după trecerea unuia dintre soți ... (vezi toată discuția)
Impartire imobil cfilip20 cfilip20 Ce se intampla cu imobilul in care locuiesc, in cazul in care unul dintre soti moare iar acestia nu au copii? Partea sotulului decedat se imparte la fratii sau ... (vezi toată discuția)
Un testament facut pe o casa bun comun si semnat de ambele parti ... popa irina popa irina Un testament facut pe o casa bun comun si semnat de ambele parti - sot -sotie, , la decesul unei din parti cealalta parte ramasa in viata poate anula ... (vezi toată discuția)