avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Sunt angajată ca si consilier juridic, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Sunt angajată ca si consilier juridic, urmare a unui ...

Buna ziua!
Sunt angajată ca si consilier juridic, urmare a unui concurs pentru ocuparea aceastei funcții, in vederea consilierii victimelor violentei domestice, în cadrul Compartimentului violență domestică și sprijinirea victimelor infractiunilor, acest compartiment a fost infiintat in cadrul Direcției Protectia Persoanelor cu diabilitati. Nelamurirea mea este cu privire la noi atributii ce mi se impun in cadrul direcției, privind persoanele cu dizabilitati, mai exact, programul de lucru este de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, însă șefii impun ca în afara programului, inclusiv pe timp de noapte să asigur permanența împreună cu alti colegi care sunt angajati in vederea sprijinirii persoanelor cu dizabilități( nu pe violenta domestica asa cum sunt eu) fără a fi pontați cu ore de noapte sau remunerati corespunzator. De asemenea vor ca în fișa mea de post să introducă atribuții ce țin de monitorizarea persoanelor cu dizabilități. Aș vrea să știu, care este temeiul legal prin care acești șefi pot impune așa ceva, întrucât eu nu găsesc unul? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 2 Februarie 2024
Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;

......

art.119 C.mun.
(1) Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca definit potrivit art. 16^1 evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor violenta domestica sorinmbo sorinmbo Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ne despartim! ContSters176434 ContSters176434 buna! sunt casatorita de 3 ani si am un baiat de 2 ani si 7 luni, sotul meu nu ma ajutat deloc in cresterea acestui ingeras macar nu si-a dat interesul. Am ... (vezi toată discuția)
În instituția publica în care lucrez contabilitatea este ținută ... croberta croberta În instituția publica în care lucrez contabilitatea este ținută pe un program informatic acreditat, de către contabilul care are aceasta atribuție ... (vezi toată discuția)