Bună ziua! Mă confrunt cu o situație aparte, m-am trezit acum o săptămână cu o poprire pe cont, suma este irelevantă, fără să mă știu vinovată sau sustrasă de vreo obligație cetățenească și fără să fiu în vreun fel anunțată.
După o noapte nedormită, m-am dus la biroul executorului unde am cerut unor doamne „extrem de amabile” detalii despre dosar și faptul că nu am fost în prealabil anunțată, care m-au asigurat că în ziua respectivă voi primii și plicul cu detalii despre „faptă”. Adică poprită și neanunțată, că așa e legea, Așa o fi!
Am primit, tot atunci, întradevăr, o copie a unui împrumut Provident din 2009, care conținea o copie a buletinului meu și o semnătură falsă. Dându-mi seama că sunt victima unui fals, m-am adresat respectivelor doamne cum mă pot apăra, răspunsul fiind, contactați un avocat.
Gândindu-mă că este o procedură de durată, iar integritatea mea este pusă la îndoială, fiind o persoană extrem de conștincioasă și corectă, am hotărât rapid să fiu deacord cu plata sumei poprite și să îmi continui viața. Am întrebat respectivele dacă mai trebuie să merg la bancă sau să întreprind alte acțiuni pentru a-mi fi ridicată poprirea. M-au asigurat că în momentul în care suma intră la executor, poprirea se ridică.
A mai trecut o săptămână, iar ieri din contul de salarii mi s-a poprit din nou aceeași sumă. Disperată fug la biroul cu pricina, unde din nou întâmpinată de o „amabilitate exacerbată”, simțindu-mă precum un infractor, am fost informată că banii nu au intrat în cont și că de aceea a apărut o nouă poprire și că trebuie să merg la bancă, să vorbesc cu cei de acolo pentru a trimite banii. Zis și făcut, am și urgentat trimiterea, întrebându-mă de ce nu am fost informată de prima dată.
Speța cu pricina mai are și câteva semne de întrebare, pe lângă fals, uz de fals, folosirea datelor personale fără acordul titularului, mai are câteva mici scăpări privind angajata/angajatul Provident care acordă împrumuturi pe baza unei copii de buletin, iar o alta anii care s-au scurs din 2009 până în 2023 când apare executarea.
Întrebarea este cum poate un cetățean să fie tratat într-un asemenea mod, cum îi este terfelită și denigrată imaginea personală, îi este afectată activitatea profesională și viața personală și cum se poate apăra?
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Lasati internetul acum, va ajuta sa apelati la site înainte sa platiti
Trebuia sa faceti contestatie, ea se judeca im civil, cereati și suspendarea executării , termenul era de 15 zile pt depunere.
Prescriptia intervine dupa 3 ani, dar se constata la cerere, nu din oficiu. Deci pt contestatie era suficient sa invocați prescriptia.
Am plătit astăzi! Mi-a ridicat poprirea, acum aștept și ridicarea popririi din partea unei societăți cu sediul la Amsterdam, încă un drum la domnul executor, iar când i-am relatat acestuia, care a avut marea plăcere de a-mi acorda o audiență, de toate cele întâmplate și de prescripție a dat din umeri, spunându-mi că nu el hotărăște prescripția, deci din nou lipsită de informații juste.
Mai am timp, încă nu au trecut cele 15 zile să fac contestație și plângere la toate forumurile, organizațiile și instituțiile posibile și imposibile, în special interanaționale, cu toate abuzurile la care am fost și sunt supusă în continuare, cu dovezi clare.. Încălcarea drepturilor omului într-o societate democrată, aducerea la imposibilitatea exercitării profesiei, neaducerea la cunoștință a etapelor, procedurilor și soluțiilor de preîntâmpinare, lipsa de informare, punerea într-o lumină neadecvată, punerea pe drumuri și punerea sub presiune, toate au condus la afectarea vieții private. Toți cei implicați vor răspunde!!!!!!
Plicul cu înștințarea popririi a fost trimis pe 31.01.2024, data poștei, iar poprirea în cont din data de 29.01.
Un alt aspect, cu un zâmbet nonșalant, domnul executor m-a anunțat că respectiva firmă s-ar putea să îmi mai ceară încă un procent, pe dobânzi pentru a-și închide poprirea.
Tot nonșalant a alunecat pe lângă faptul că dosarul la care domnia sa lucrează/operează este unul sub fals, la care se mai adaugă și prescripția, pe care am invocat-o, fapt adus la cunoștință atât oral, cât și în scris.
Eu le voi cere pentru fiecare secundă de tulburare de timp, de tulburare a liniștii, de stres, taxe de drum, învoire de la muncă și popriri materiale, câte o dobândă pe dobândă.
Să nu-mi fie cu supărare, dar am senzația că trăiesc în junglă.
Vă mulțumesc pentru sfat, dar banii mi i-au luat! Dacă am fost docilă la început și am vrut să plătesc suma pentru a fi lipsită de stres, drumuri și indispoziții, acum că m-au târât în acest infern oribil și m-au supus unor asemenea presiuni, pretinzându-mi alte dobânzi, voi merge până în pânzele albe.
petrucelmare
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu v-au luat banii, i-ati dat singura, asa spuneti pe la inceputul postarilor. sunteti singura vinovata, ati ales calea complicata in loc sa mergeti la un avocat care sa va invete care este procedura.
Dapix
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu va luat nimeni banii, dvs i-ați dat de bunăvoie, și prin plata voluntară ați anulat prescripția dreptului de executare silită. Deci contestația la executare a rămas fără obiect.
Prin plata voluntara se consideră legal că v-ați recunoscut datoria către acel IFN.
De asemenea nu v-a purtat nimeni pe drumuri, ci singură ați ales alergătura pe la biroul executorului, și ați ales stresul și paguba.
Un singur drum trebuia să faceți, direct către cabinetul unui avocat să vă învețe procedura civilă, și să vă redacteze acțiunea de contestație la executare, iar al 2-lea drum îl făceați la judecătorie să depuneți actele prin care ați fi putut invoca prescripția.
Acum timpul e consumat, nu mai puteți întreprinde nimic, nu mai puteți invoca nimic pe cale civilă.
Poprire salariala
arabolu
Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)