avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua! Mă confrunt cu o situație aparte, m-am ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua! Mă confrunt cu o situație aparte, m-am trezit acum ...

Bună ziua! Mă confrunt cu o situație aparte, m-am trezit acum o săptămână cu o poprire pe cont, suma este irelevantă, fără să mă știu vinovată sau sustrasă de vreo obligație cetățenească și fără să fiu în vreun fel anunțată.
După o noapte nedormită, m-am dus la biroul executorului unde am cerut unor doamne „extrem de amabile” detalii despre dosar și faptul că nu am fost în prealabil anunțată, care m-au asigurat că în ziua respectivă voi primii și plicul cu detalii despre „faptă”. Adică poprită și neanunțată, că așa e legea, Așa o fi!
Am primit, tot atunci, întradevăr, o copie a unui împrumut Provident din 2009, care conținea o copie a buletinului meu și o semnătură falsă. Dându-mi seama că sunt victima unui fals, m-am adresat respectivelor doamne cum mă pot apăra, răspunsul fiind, contactați un avocat.
Gândindu-mă că este o procedură de durată, iar integritatea mea este pusă la îndoială, fiind o persoană extrem de conștincioasă și corectă, am hotărât rapid să fiu deacord cu plata sumei poprite și să îmi continui viața. Am întrebat respectivele dacă mai trebuie să merg la bancă sau să întreprind alte acțiuni pentru a-mi fi ridicată poprirea. M-au asigurat că în momentul în care suma intră la executor, poprirea se ridică.
A mai trecut o săptămână, iar ieri din contul de salarii mi s-a poprit din nou aceeași sumă. Disperată fug la biroul cu pricina, unde din nou întâmpinată de o „amabilitate exacerbată”, simțindu-mă precum un infractor, am fost informată că banii nu au intrat în cont și că de aceea a apărut o nouă poprire și că trebuie să merg la bancă, să vorbesc cu cei de acolo pentru a trimite banii. Zis și făcut, am și urgentat trimiterea, întrebându-mă de ce nu am fost informată de prima dată.
Speța cu pricina mai are și câteva semne de întrebare, pe lângă fals, uz de fals, folosirea datelor personale fără acordul titularului, mai are câteva mici scăpări privind angajata/angajatul Provident care acordă împrumuturi pe baza unei copii de buletin, iar o alta anii care s-au scurs din 2009 până în 2023 când apare executarea.
Întrebarea este cum poate un cetățean să fie tratat într-un asemenea mod, cum îi este terfelită și denigrată imaginea personală, îi este afectată activitatea profesională și viața personală și cum se poate apăra?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:35, 13 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal, din moment ce la o gramada de institutii.firme se cere copie de pe buletin pentru orice prostie, chiar daca e necesara au ba.
De aceea in Israel, cand primesti pasaportul, esti atentionat sa nu trimiti copie de pe pasaport decat "cu jumatatea din stanga a fotografiei mascata" ca sa nu poata fi folosita copia pentru un fals.
La noi pleaca angajatul cu toata baza de date - degeaba angajatorul lui respecta GDPR-ul, daca angajatul "preia" niste date sensibile cand acestea ajung in computerul lui, iar peste N ani isi schimba locul de munca
Si inca ceva. ma surprinde cu cata usurinta este tratata in continuare problema IFN-urilor la noi. Nu esti instiintat daca ti-a aparut vreun imprumut (ar fi atat de simplu daca ar fi OBLIGATI sa trimita si o notificare scrisa in momentul in care cineva face un imprumut (chiar si persoanei respective, chiar daca a facut imprumutul "pe bune". Asa, daca eu primesc o instiintare ca am facut un imprumut (nu peste 5 ani) ci imediat si nu stiu sa fi cerut un asemenea imprumut actionez rapid, nu ma trezesc peste N ani cu executorul la usa, dupa ce am pierdut un proces de care nu aveam habar...
Serios!!!!! Am plătit pentru că am fost constrânsă, am anunțat în scris problema cu care mă confrunt, fals și uz de fals, pe lângă, poprire pe cont și poprire pe salariu, cu ce să trăiesc? Am plătit pentru a-mi fi ridicată poprirea pe salariu și rușinea. Dacă eu nu mă fac de rușine, de ce să fiu făcută de alții.
Eu nu am avut niciodată credite, pe baza unui fals am ajuns să am asemenea probleme, pe deasupra am invocat și prescripția.
Nu toată lumea are popriri pe peste tot și mai consultă și avocați. Adică mai mulți bani. Tot invocați avocatul, dar ce am făcut de tre să-mi iau avocat? Nu mulțumesc, mă apăr și singură! Mai lua și dumnealui o căruță de bani, așa de o întrevedere.
Chiar ne luați de proști?
Dacă o persoană nu s-a lovit de asemenea experiențe, nu a studiat și dreptul, nu înseamnă că este proastă, problema este lipsa dreptului la informație, care lipsește cu desăvârșire, impertinența, tratarea omului de rând ca pe un obiect care oricum renunță, ori din lipsă de informații, ori din lipsă de bani. Știu că proaste ca mine sunt rare, mă refer la faptul că am plătit, dar am trăit câțiva ani în țara cantoanelor și asta face diferența.
Apropo, mi-am redactat singură tot ce trebuia, conform legii, cu dovezi și motive aferente,
Asta e, dacă nu se poate face nimic aici, găsim noi o cale.
Mare cultură să citești codul și codul de procedura civilă, mai ales că ai acces la toate informațiile, mai puțin de cum reacționează executorul în ridicarea popririi.
Un
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un cetățean model trebuia sa consulte întâi un avocat și apoi sa facă demersuri..Prima greseala nu trebuia sa mergeți la executor ci sa formulați contestație la executare in termen de 15 zile de când ați aflat despre poprire.Trebuia făcută plângere penala la politie pt ca in ipoteza în care nu o sa se întâmple nimic (fapta e prescrisa după atâția ani )aveați o dovada în fata instantei care judeca contestația.. Nu se negociază cu executorul sau angajații acestuia ci se contesta orice act de executare ilegal..Din păcate este o eroare pe care o fac cetățenii care nu au cultura apelării la un av pt orice problema.Plata făcută a anulat orice argument privind o prescriere a debitului datorat sau nu..
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire cont pensie gr 3 Cod1958 Cod1958 Pensia mea de invaliditate gr 3 este de 520 roni , intrebarea este , daca ANAF ul poate pune poprire pe acest venit din cont si care i procedura in situatia ... (vezi toată discuția)
Contestare executare silita larisa-m larisa-m In 2008 am contractat un credit de la o banca pentru un prieten care urma sa achite ratele.Din 2010 luna Aprilie nu a mai platit ratele. In Noiembrie 2010 ... (vezi toată discuția)