avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ca persoana fizica vreau sa dau spre inchiriere camera
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ca persoana fizica vreau sa dau spre inchiriere camera

Buna ziua,
Ca persoana fizica, daca vreau sa dau spre inchiriere o camera pe Airbnb in Bucuresti, trebuie sa obtin certificat de la Ministerul Turismului?
Platesc impozit 10% + Cass 10% la norma stabilita de Anaf 39000 chiar daca in decursul anului nu ating aceasta norma?
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 21:01, 5 Februarie 2024
norma e de 11,000 lei /an / camera. - pt inchirierea camerei din patrimoniul personal in regim turistic.

ART. 85 - Reguli privind stabilirea impozitului pe venitul determinat pe baza normei anuale de venit

(1) Contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, cuprinsă între una și 5 camere inclusiv, indiferent de numărul de locuințe în care sunt situate acestea, datorează un impozit pe venitul stabilit ca normă anuală de venit.

(2) Nivelul normelor anuale de venit, pe categorii de localități, în funcție de amplasamentul locuinței, se stabilește prin ordin al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri - turism. Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri - Turism transmite anual Agenției Naționale de Administrare Fiscală nivelul normelor anuale de venit, în cursul trimestrului IV, dar nu mai târziu de data de 30 noiembrie a anului anterior celui în care urmează a se aplica. "

Normele sunt aici : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere scop turistic emilia cosa emilia cosa Buna ziua! Pentru unchiriere in scop turistic a unui apartament , proprietate personala, ce obligatii am, fata de cine? (vezi toată discuția)
Persoană fizică, închiriez un apartament în sistem hotelier, prin booking. ce declarații trebuie să depun și ce taxe trebuie plătite? maria uruc maria uruc Persoana fizica,inchiriez un apartament în sistem hotelier,prin booking. Care sunt pașii de urmat,ce taxe trebuie plătite și ce declarații? (vezi toată discuția)
Inchiriere garsoniera Ionutz_boy Ionutz_boy Cum pot inchiria garsoniera mea,pe timpul verii,in regim hotelier,intrun cadru legal(doresc sa platesc taxele si impozitele).am auzit ca trebuie declarat la ... (vezi toată discuția)