Am copil in intretinere din 2006. Sunt concediat prin reducerea posturilor - reorganizare, dar nu se tine cont de criterii. Unul era referitor la persoanele care au copii in intretinere. Am colegi care raman la servici si care nu au persoane in intretinerea lor. Oare nu era si acesta un criteriu?
Am facut contestatie la decizia de concediere si m-i sa comunicat ca "nu sunt unic intretinator". Intradevar sotia are si ea servici, dar copilul este in intretinerea mea de cand s-a nascut. Stiu ca in c.c.m. nu este mentionat "unic intretinator". Citez din c.c.m " masura sa afecteze in ultimul rand persoanele care au copii in intretinere, precum si salariatii intretinatori de familie".
Mi se pare incorecta aceasta concediere, dar am zis sa cer si parerea unor experti. Odata ce este specificat in aceasta maniera (am ingrosat mai sus) nu cumva s-au grabit cu concedierea mea?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
a avea copil in intretinere nu inseamna ca este trecut la dvs ptr a beneficia de o deducere mai mare ptr ca aveti salariul mai mic decat sotia.
Criteriul la care faceti referire din CCMUN adica art. 81 (2) lit c) suna cam asa
" masura sa afecteze numai in ultimul rand pe femeile care au in ingrijire copii, barbatii vaduvi sau divortati care au in ingrijire copii, pe intretinatorii unici de familie, etc"
Din cate inteleg nu va incadrati la nici una din aceste prevederi, adica:
- nu sunteti femeie
- nu sunteti vaduv sau divortat.
Apoi, as dori sa intelegeti ca in aplicarea acestor criterii se tine seama si de principiul ca nu se poate desfiinta un post care nu este vizat de reducere numai ptr a "scapa" un salariat care se incadreaza intr-unul din criteriile minimale dar al carui post este vizat de reducere.
Criteriul de care vorbesc este prins in c.c.m. care imi este aplicat. La mine este prevazut in art 29 (2) lit b. Si este exact cum l-am citat. Nu spune nimic din ceea ce ati spus dumneavoastra. Nu spun ca nu aveti dreptate, spun doar ca la mine este astfel scris.
Mentionez inca o data acest articol 29 (2) lit b care spune asa : "b) masura sa afecteze in ultimul rand persoanele care au copii in intretinere, precum si salariatii, intretinatori de familie".
Daca se dorea trecerea art de care ati spus dumneavoastra mai sus, oare nu cumva trebuia copiat la fel? Asa se lasa loc speculatiilor, cum ar fi cazul meu.
Posibil sa ma insel, insa incerc si eu. Sper sa nu deranjez.
Multumesc.
L.E. Referitor la posturi, mentionez ca din 8 persoane raman 4. Nu se tine cont de faptul ca postul tau se desfiinteeaza al meu ramane. Doar ce am spus din 8 raman 4, care vor prelua alte activitati.
A avea copii in intretinere inseamna ca sunteti singur, adica nu aveti sotie, si va cresteti singur copilul.
Inteleg ca nu este cazul.
A fi unic intretinator de familie insemana ca in familia dvs numai dvs lucrati si realizati venituri.
Inteleg ca nu este cazul.
Pe langa toate acestea nu uitati principiul enumerat mai sus.
PS: Angajatorul va va putea demonstra de ce a ales acei salariati si nu altii. oate avea fise de evaluare a activitatii fiecaruia, sau orice criterii profesionale.
NU va zic sa nu incercati. Doar ca sa nu va asteptati la prea mult.
Demonstrarea de care spuneti inseamna zero, eu sunt mai bun decat altii care raman, insa eu nu am "cotizat". Cred ca intelegeti despre ce vorbesc. Am stat de vorba cu dansul si nu a putut sa faca clar o diferentiere, din contra eu aveam multe plusuri. Dar asa e viata si trebuie sa trecem peste.
Acum am inteles. Va multumesc pentru promptitudine si claritatea mesajului. Pana acum nimeni nu a fost asa de clar, nestiind sa explice aceste lucruri.
Va multumesc inca o data.
Concediere
ContSters48919
impotriva unei decizii de concediere din motive ce nu tin de persoana anjajatului, concediere prin desfiintare post , ce argumente s-ar putea aduce in ... (vezi toată discuția)