avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

Am copil in intretinere din 2006. Sunt concediat prin reducerea posturilor - reorganizare, dar nu se tine cont de criterii. Unul era referitor la persoanele care au copii in intretinere. Am colegi care raman la servici si care nu au persoane in intretinerea lor. Oare nu era si acesta un criteriu?
Am facut contestatie la decizia de concediere si m-i sa comunicat ca "nu sunt unic intretinator". Intradevar sotia are si ea servici, dar copilul este in intretinerea mea de cand s-a nascut. Stiu ca in c.c.m. nu este mentionat "unic intretinator". Citez din c.c.m " masura sa afecteze in ultimul rand persoanele care au copii in intretinere, precum si salariatii intretinatori de familie".
Mi se pare incorecta aceasta concediere, dar am zis sa cer si parerea unor experti. Odata ce este specificat in aceasta maniera (am ingrosat mai sus) nu cumva s-au grabit cu concedierea mea?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:24, 2 Februarie 2010
Degeaba contesta decizia la tribunal, nu va avea castig de cauza. Atata timp cat s-au respectat toate prevederile legale privind concedierea colectiva, nu are ce sa faca!
Cat despre faptul ca ceilalti colegi au cotizat la director pentru a fi pastrati, incercati sa vorbiti cu o persoana din conducere, superior ierarhic directorului, poate reusiti sa rezolvati ceva. Cu atat mai mult, daca aveti rezultate mai bune decat ceilalti colegi pe plan profesional!
Aveti sanse daca demonstrati ca motivele concedierii nu au fost reale si serioase...De asemena ce sanse aveti sau nu vi se poate spune doar dupa ce vi se analizeaza dosarul.Concedierea colectiva este destul de complicata si exrtrem de putini respecta intocmai prevederile legii...de aceea 85% din dosare sunt solutionate in favoarea salariatului.Consultati un avocat.

trebuie sa fiti in termenuL de 30 de zile de la comunicarea deciziei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ContSters48919 ContSters48919 impotriva unei decizii de concediere din motive ce nu tin de persoana anjajatului, concediere prin desfiintare post , ce argumente s-ar putea aduce in ... (vezi toată discuția)
O eventuala disponibilizare gixee gixee sunt inadrat ca personal contractual intr-o institutie bugetara si din ianuare se aud ca vin alte restructurari. acum jumatate de an a fost concediata si mama, ... (vezi toată discuția)
Restructurare loc de munca/activitate anttonnio anttonnio Buna ziua , Compania la care lucrez in momentul de fata isi restrage activitatea , iar incepand din luna iunie agentia din localitatea mea de domiciliu se ... (vezi toată discuția)