avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea protest
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

protest

La sedinta cu parintii ne-au informat invatatoarele ca se desfinteaza clasele(I-IV) step by step pentru ca nu sunt bani pentru plata cadrelor didactice!
Aceste clase au fost infintate cu acordul MEC, Ispectoratului si Consiliului local!
Iar acum le desfinteaza!
Noi, parintii nu suntem de acord cu aceasta hotarare.
In calitate de parinti ce masuri putem lua pentru a opri aceasta decizie?
Cel mai recent răspuns: Magda74 , utilizator 21:53, 2 Februarie 2010
Singura soluţie ar fi ca părinţii să fie alături de cadre atunci când vor avea loc proteste sau...în cel mai rău caz, grevă. Cu aceste decizii venite de sus, se încalcă şi dreptul copilului. Citez: ,,Copilul are dreptul de a primi o educaţie care să îi permită dezvoltarea, în condiţii nediscriminatorii, a aptitudinilor şi personalităţii sale. Părinţii copilului au cu prioritate dreptul de a alege felul educaţiei care urmează să fie dată copiilor lor şi au obligaţia să înscrie copilul la şcoală şi să asigure frecventarea cu regularitate de către acesta a cursurilor şcolare". V-o spun în calitate de mamă şi de cadru didactic.
Ma gandesc ca ar trebui sa organizam un miting, sa scriem o petitie (noi parintii)dar nu stiu cum sa procedam ca sa fie totul legal.Poate ma ajutati...Am apalat si la Sindicatul din invatamant sa ne indrume, dar inca nu am primit niciun raspuns.
Citisem înainte un articol despre părinţii dintr-o comună care cereau să fie reînfiinţată şcoala din localitate. Cum numărul copiilor şcolarizaţi a mai crescut între timp , acest fapt i-a determinat să ceară ca copiii lor să nu mai facă naveta. Răspunsul primarului a fost: ,,Nu are rost să plătim o învăţătoare cu 1500 lei lunar". Oare ce concluzie putem trage de-aici?
Incep sa cred ca nu mai avem nevoie de invatamant in Romania:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protest- parinti Magda74 Magda74 La sedinta cu parintii ne-au informat invatatoarele ca se desfinteaza clasele(I-IV) step by step pentru ca nu sunt bani pentru plata cadrelor ... (vezi toată discuția)
Alternativa legala? Codrupa Codrupa Este legal ca intr-o comuna cu o singura scoala cu un singur rand de clase la ciclul primar sa existe numai alternativa Step by Step? Ce face un parinte care ... (vezi toată discuția)
Step by step ContSters283808 ContSters283808 buna ziua,este legal ? sa nu existe clasa traditionala ci doar step by step in mediul rural?daca elevii au parcurs 2 ani de step by step(neexistand alta clasa ... (vezi toată discuția)