avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sunt pensionara si lucrez in asigurari cu contract de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sunt pensionara si lucrez in asigurari cu contract de colaborare

Sunt pensionara si lucrez in asigurari cu contract de colaborare, nu am depasit niciodata cele 6 salarii ca plafon. In 2024 voi lucra doar 4 luni si nu stiu ce CASS sa completez in 112, in lege e 1980 lei dar mi se pare absurd pentru 4 luni sa platesc ca pentru 1 an. Nu stiu nici unde sa pun in declaratie acest CASS am incercat si mi s-a respins formularul, ma puteti ajuta va rog? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:55, 7 Februarie 2024
Daca depuneti Declaratie unica pt ca sunteti PFA veti datora CASS la 6 salarii daca nu sunteti si salariata.
Voi lucra doar 4 luni in 2024, vreti sa spuneti ca voi plati CASS 1980 lei pentru 4 luni? Pai nici nu voi castiga atat. Am incercat sa depun declaratia si cu si fara CASS si tot imi spune ca totalPlata_A e eronata, la ce se refera, nu inteleg. Ma puteti lamuri?
Puteti trece orice suma la CAP II ( daca treceti 10.000 lei o sa va calculeze CASS 1000 lei , dacatreceti 5000 lei o sa va calculeze CASS 500 lei ) in Declaratia unica pt ca oricum nu acum se va plati CASS ci doar la anul in 25.05.2025.

Asa ca in poza de aici : [ link extern ]
Am facut cum ati spus si tot imi da eroarea ca totalPlata_A nu e completata, dar nu stiu unde e campul asta, la ce se refera?
trimiteti-mi declaratia pe mail daca puteti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica pentru 2018 Margacc Margacc Buna ziua, Sunt PFA si incerc sa imi completez declaratia unica. Am cateva nelamuriri pentru care va rog sa ma ajutati. In declaratia unica completata in ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru pfa fara activitate MihaiC2000 MihaiC2000 Detin un PFA activ care a avut zero venituri si inactivitate in 2024. Am lucrat tot anul 2024 la o multinationala ca angajat permanent deci am platit ... (vezi toată discuția)
Pfa fara activitate in 2024 Andreea Petrus Andreea Petrus Detin un PFA activ care a avut zero venituri si cheltuieli in 2024. Am lucrat in anul 2024 la o multinationala ca angajat permanent deci am platit CASS si ... (vezi toată discuția)