avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara de la parinte care lucreaza in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara de la parinte care lucreaza in germania

Buna ziua, cum pot pune in Executare o sentinta de divort cu pensie alimentara pronuntata in Romania iar fostul sot lucra in germania. Trebuie sa obtin exequator sau un titlu execitoriu european ? Sau amandoua.? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 20:56, 9 Februarie 2024
Va multumesc frumos.

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Prin minister e mai ieftin, dar prin executor din Germania e mult mai eficient.
Nu trebuia sa cereți absolut nimic ref la executare în proces.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de situatie. Depinde de natura fortelor. Depinde de cum a fost formulata hotararea. Depinde de circumstantele financiare ale debitorului si daca/cum coopereaza. Depinde de legislatia acelei tari.

In unele cazuri este mai ieftin si rapid daca se executa "direct" prin avocat sau executor in acea tara.

Daca nu cunoasteti adresa debitorului si/sau limba atunci situatia este mai complexa. In unele cazuri se poate obtine un rezultat numai prin autoritati.

Procedura prin Ministerul Justitiei este gratuita, ar fi recomandat dar nu este necesar sa aveti un avocat.... depinde de complexitatea situatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, în urma divorțul s-a dispus plata pensie alimentare ... axela87 axela87 Buna ziua, în urma divorțul s-a dispus plata pensie alimentare 33% din venitul minim pe economie, precizez ca în timpul și după definitivarea divorțul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, ... CristinaVoicu CristinaVoicu Buna ziua. Fiul meu, persoana încadrată in gradul grav de handicap, si-a dat in judecată tatăl pentru pensie de întreținere. Sunt divorțată de tatăl ... (vezi toată discuția)
Punere in executare hotarare judecatoreasca in germania delia35 delia35 Buna ziua, are cineva experienta in directia procedurii de punere in executare a unei hotarari judecatoresti in Germania, privind pensie intretinere minor, ... (vezi toată discuția)