avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract "Prima Casa"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract "Prima Casa"

Buna, anul trecut am platit un avans de 3000 euro in cadrul programului "Prima Casa" pentru o locuinta care nu avea CF si am facut un antecontract in care se specifica ca tranzactia urmeaza sa se efectueze in termen de 3 luni de la obtinerea cf-ului de catre proprietar dar nu mai tarziu de 1 martie 2010. In acelasi contract se specifica ca in cazul in care tranzactia nu se va perfecta din vina proprietarului acesta urmeaza sa returnze dublul sumei data ca avans ,adica 6000 euro.
Cum mai este doar o luna iar proprietarul nu a obtinut inca cf-ul si sunt sanse mici sa se intample asta care este calea de urmat la expirarea contractului? Desi ptr mine contractul e destul e clar, legal am vreo sansa sa-mi recuperez banii ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mgv , utilizator 15:49, 2 Februarie 2010
Castiga cateva saptamani, in functie de cat doreste creditorul sa-l lase... in schimb comportamentul lui poate duce la un proces mai scurt si la tratarea lui ca pe un debitor cu rea-credinta.
In toate cazurile, e mult mai ieftin.
Nu vreau sa ajung in instanta, cred ca e posibil sa ma inteleg sau poate se rezolva intr-un timp rezonabil.Nu cred ca e de reacredinta, doar vroiam sa stiu ce pot face in cazul in care nu ne intelegem, instanta fiind ultima solutie. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Promisiune de cumparare expirata alexix_art alexix_art acum o luna am incheiat o promisiune de cumparare pentru o casa in valoare de 100.000 euro. am platit un avas de 6000 euro vanzatorilor. cumpararea nu s-a ... (vezi toată discuția)
Contract care sa constituie titlu executoriu pentru recuperare arvuna dorincornea dorincornea Am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren, insa tranzactia respectiva nu s-a mai finalizat din cauza vanzatorului (cazul e detaliat intr-o ... (vezi toată discuția)