avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Persoana rezidenta in Olanda cu venit din chirii în ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Persoana rezidenta in Olanda cu venit din chirii în Romania

O persoana rezidenta in Olanda, salariata in Olanda, obtine in 2023 suma de 30.000 lei, venituri din chirii in Romania. PLATESTE IMPOZITUL PE CHIRII IN ROMANIA SAU IN OLANDA? Datoreaza si CASS, avand in vedere ca locuieste in Olanda?(mentionez ca persoana depune anual declaratie de venit in Olanda)
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 20:27, 7 Februarie 2024
datoreaza impozit pe chirii in Romania si CASS daca are venit din chirii peste plafonul de 6/12/24 salarii minime ( salariu minim pt 2023 este 3000 lei ) .
Va depune Declaratia unica pentru aceste venituri . Daca e contract in lei trebuia depusa pana la 25.05.2023 . Daca e in valuta se depune pana la 25.5.2024.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa plătească cass în românia? marianagheorghe09 marianagheorghe09 O persoana fizica, cetatean roman, cu rezidenta in Olanda, loc de munca permanent in Olanda,platitoare de contributii in Olanda, detine in Romania un ... (vezi toată discuția)
Cass la venituri din chirii giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Buna ziua! Am pensie de boala in valoare de 1575 si am si venituri din chirii in valoare de 2100 lei pe luna.. Acum mi se impune sa platesc contributie la ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala pentru venituri din dividende de pe burse internationale stela223 stela223 Va salut, In cazul in care am incasat venituri extra-salariale din dividende obtinute pe bursa internationala, exista obligativitatea de a depunde ... (vezi toată discuția)