avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua,am intrat în faliment personal pe plan de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua,am intrat în faliment personal pe plan de rambursare, ...

Bună ziua,am intrat în faliment personal pe plan de rambursare, iar acum după 7 luni abea sunt la etapa cu scadențarul , iar banca nu a acceptat suma pe care o consider eu că o pot plăti 900 lei/lună. Banca vrea toți banii, adică 92.000 lei. Iar rata să fie de 1500 lei/lună și ultima rată de 3.000 lei ,..din 3.150 lei cât am eu salariul. Precizez că stau in chirie 850 lei+taxe 300 lei și pensie alimentară 200 lei,..și eu cu ce mai cumpăr mâncare?A rămas că vom face o conciliere,(probabil prin vară),... întrebările mele sunt? Am înțeles că dacă refuz suma asta de 1500/ lună pierd ieșirea mea din faliment? Dar oare banca nu este obligată să negocieze și să mai scadă din sumă? Cum vrea toți banii? Să-mi iau un avocat? Habar nu am ce sa fac și stau stresat de atâtea luni... vă rog să îmi dați câteva idei sau cum ați procedat voi sau ce obligații există în faliment,....mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 09:46, 9 Februarie 2024
Buna ziua,

În falimentul personal, la elaborarea scadentarului, trebuie avut în vedere asigurarea unui trai rezonabil al debitorului conform Deciziei 10/2022, acesta este 999 lei/ adult (mediu urban), 807 lei (mediu) rural.
În mod normal banca ar trebui sa se multumeasca cu suma de 900 lei/luna, avand in vedere situatia financiara pe care ati relatat.
Discutabil este valoarea chiriei pe care banca probabil percepe ca o parte a acestei nivel de trai rezonabil.
Ar trebui sa va adresati in primul rand ANPC, unde ati inceput procedura de insolventa, probabil au avut cazuri asemanatoare, daca nu primiti raspuns adresati-va unui avocat.

Cea mai rea situatie este sã asteptati si sa nu faceti nimic, deoarece veti iesi din procedura de insolventa, banca vã va executa si va popri pânã 50% din venituri având în vedere si pensia alimentara. (3150/2=1575 din care 300 la copil si 1275 la banca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara. tatal unui copil va trebui sa plateasca ... vitalsmart vitalsmart Plata pensie alimentara. Tatal unui copil va trebui sa plateasca pensie alimentara. Acesta are salariul net 3200 lei. Din cate stiu tatal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.ma numesc asendulesei vasile si am o nelamurire iar ... rockel rockel Buna ziua.Ma numesc ASENDULESEI VASILE si am o nelamurire iar cei de la CEC BANK Bacau nu reusesc sa o clarifice.Este vorba despre un credit PRIMA CASA, pe ... (vezi toată discuția)
Faliment persoana fizica Nikolettamihai14 Nikolettamihai14 Buna ziua , va rog frumos sa mi spuneți daca ma incadrez la aceasta lege a falimentului pe persosna fizica ,daca in ultimii 5 ani nu am avut venit decat din ... (vezi toată discuția)