avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... As dori sa devin freelancer in domeniul it.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

As dori sa devin freelancer in domeniul it.

Buna ziua
As dori sa devin freelancer in domeniul it, create website-uri, email-uri, design sau actualizare website-uri, fixare de mici probleme.
Nu stiu de ce anume am nevoie pentru a fi legal..nu vreau s-ami fac firma, s-ami iau contabil si toate cele, nu planuiesc sa fac asta zi de zi
poate o fac de 2-3 ori pe an..poate am 1-2 proiecte din cand in cand. deci sa fac o firma si sa angajez contabil pentru asa ceva, mi se pare o aberatie.

Exista ceva model de contract intre mine si persoana x sau compania y ca sa le pot oferi serviciul meu?

Din venitul obtinut...sa zicem 500 de lei per proiect...sa il declar la anaf si sa fie totul in regula?

Nu vreau nici sa stau sa cer sume enorme clientilor sau companiilor, pentru ca asta poate sa-i descurajeze sa inceapa un proiect cu mine.

Am vreo varianta sau trebuie s-o las balta si sa ma angajez pe minim pe economie si sa sutin o tara fara viitor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 07:38, 10 Februarie 2024
Nu se poate fără o forma de entitate inregistrata la registrul comerțului și finanțe. O intreprindere individuala sau pfa e cel mai simplu. Va depuneti personal declaratia unica anuala pentru declararea veniturilor și va țineți singur contabilitatea completând registrul de încasări si plati. Veți semna cu beneficiarul contract de prestari servicii și veți da factura. Încasarea banilor o veți face în contul bancar de scris pe acea entitate infiintata.
Dacă veți avea încasări în numerar va va trebui casa de marcat ca să dați bon fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate activitate freelancer Iulia_8891 Iulia_8891 Care este forma juridica de organizare ideala pt un freelancer? Exista posibilitatea de a plati doar impozit pe profit fara a avea un SRL/PFA? (vezi toată discuția)
Infiintare pfa samm20 samm20 Salutare, Lucrez ca si grafician la o firma de publicitare iar de acasa lucram pana acuma ca si freelancer in domeniu web design & development. Insa am ajuns ... (vezi toată discuția)
Liber profesionist (freelancer) sau pfa/ii M4x1m_Bogdan M4x1m_Bogdan Buna ziua, Doresc sa stiu care din cele 2 optiuni este mai avantajoasa pentru mine, Liber profesionist sau PFA/II. Eu am cochetat de ceva vreme cu site-urile ... (vezi toată discuția)