avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acum ceva timp am fost oprită de poliție și mi-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acum ceva timp am fost oprită de poliție și mi-a fost suspendat ...


Acum ceva timp am fost oprită de poliție și mi-a fost suspendat talonul, motivul fiind ca mașina era prea gălăgioasă și am primit amendă pentru nepurtarea centurii de siguranță.
Am contestat în instanță procesul verbal pentru ca în primul rând polițistul a greșit articolul (mi-a pus ceva legat de cauciucuri deși a scris de evacuare) și pentru ca nu a măsurat ca niciun aparat, doar a făcut niște poze cu procesul verbal.
Am câștigat în instanță anularea în parte a procesului verbal, în ceea ce privește talonul, și a rămas valabilă amenda pentru nepurtare centura pe care nici măcar nu am contestat-o.
Am mers să îmi ridic talonul în baza hotărârii rămase definitive și m-am lovit de incompetența celor de la biroul rutier Brașov care au spus ca acolo e scris ca anulează doar în parte și ca asta înseamnă ca anulează doar amenda și nu măsura de suspendare a talonului, și ai băgat asta în sistem. Le-am explicat foarte frumos ca scrie în parte pentru ca erau 2 fapte în procesul verbal și eu am contesta doar una, n-am avut cu cine discuta, au introdus în sistem faptul ca trebuie sa merg la RAR.

Mai pot face ceva? Pot cere cumva instanței să specifice în scris având în vedere situația dacă prin anularea amenzii s-a anulat automat și măsura complementară?
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 08:53, 12 Februarie 2024
Scrieți că ați primit amenda pentru nepurtarea centurii și că n-ați contestat-o, dar în finalul mesajului scrieți că instanța v-a iertat de plata amenzii.
Nu se specifică în hotărârea judecătorească ce anume a considerat instanța că vi s-a imputat greșit?
Citiți cu atenție hotărârea, dacă nu pricepeți, (se întâmplă multora, e un limbaj specific), dați hotărârea cuiva care se pricepe s-o citească și să vă explice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda circulatie ardei2011 ardei2011 Am fost sanctionat pentru nepurtarea centurii de siguranta si lipsa talonului masinii. Astfel, am primit avertisment pentru lipsa talonului si amenda + ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera pasager cu permis suspendat vasi_23 vasi_23 buna dimineata ! sunt in situatia unui fapt mai mult ca sigur deosebit In data de 6 februarie mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)