avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dreptul de semnatura in cadrul unei firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dreptul de semnatura in cadrul unei firme

Exista vreo posibilitate legala ca semnatura mea (ca si administrator) sa fie utilizata de o alta pesoana din firma, imputernicita de mine, prin aplicarea unei stampile care imita semnatura mea (deci nu este o semnatura olografa !) ? Daca aceasta abordare nu este corecta si totusi am utilizat-o, care sunt rigorile legii ? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: curier , utilizator 14:48, 5 Februarie 2010
Ma indoiesc ca avocatul a procedat asa cum prezinti situatia.
si daca totusi exista un astfel de document si o astfel de dovada ?

multumesc
Pana la urma nu inteleg ce vrei.
Bine, ai dovada asta si ce vrei sa faci cu ea?
Sigur daca nu este o semnatura originala cineva poate cere inscrierea in fals cu toate consecintele ce decurg din aceasta.Vezi de exemplu art. 180 si urmatoarele din Codul de procedura civila
atata timp cat avocatul mentioneaza pe acel document ca atesta faptul ca persoana respectiva a semnat in fata sa acel document si dovedind ca semnatura respectiva a fost facuta cu o stampila, acel document isi pierde valabilitatea ? de asemenea, as dori sa stiu care sunt rigorile legii pentru un astfel de avocat care atesta ca este o semnatura olografa cand de fapt actul este stampilat cu acea semnatura. si inca un aspect, persoana care a "semnat" nu va contesta acea semnatura.

scuze ca insist dar am auzit diferite opinii, multumesc
Cu tot respectul, luati un cod penal, vedeti ce scrie pe la infractiunile de fals si trageti concluziile.

Alte discuții în legătură

Legalitatea semnaturii pe documente ale societatii curier curier imi cer scuze pentru termenii folositi (ca nespecialist). este vorba de anumite documente semnate in cadrul unui srl (contracte, corespondenta, chiar si ... (vezi toată discuția)
Este opozabila semnatura aplicata cu stampila? Oceania Oceania Poate un mandatar imputernicit prin procura notariala sa intocmeasca acte in numele mandantului si sa foloseasca o stampila cu semnatura? Este legala folosirea ... (vezi toată discuția)
Membrii fondatorii persoane din strainatate? eudia eudia ONG-ul pe care doresc sa-l infiintez va avea ca membrii fondatori 2 cetateni romani care traiesc in Austria si respectiv Luxemburg. Este in regula daca vom ... (vezi toată discuția)