avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere pasaport personal asiatic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere pasaport personal asiatic

Compania a recrutat personal asiatic. Angajatorul are dreptul sa retina pasapoartele personalului asiatic recrutat? M-ar ajuta cadru legal. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2024
Perdy33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 14 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are niciun drept sa faca asa ceva.
Ma ajutati va rog cu un cadru legal? Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
Perdy33, utilizator
Legea 248/2005
art. 20
(1) Pașapoartele simple, pașapoartele simple electronice și pașapoartele simple temporare se păstrează de către titulari, care au obligația de a nu le înstrăina, cu excepția situațiilor în care documentele se rețin de autoritățile competente sau se depun la misiunile diplomatice ori oficiile consulare străine, în vederea aplicării vizei.
.....
(3) Pașapoartele simple, pașapoartele simple electronice și pașapoartele simple temporare pot fi reținute numai de organele de poliție, autoritățile judiciare, misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate, precum și de serviciile publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple, doar în cazul în care situația o impune, pentru exercitarea atribuțiilor specifice prevăzute de lege. În aceste situații, autoritățile care rețin pașapoartele au obligația să elibereze titularului o dovadă care să ateste faptul că pașaportul a fost reținut, precum și motivele care au stat la baza acestei măsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport urgente adelinchiva adelinchiva Buna ziua, luni am programata o plecare in Thailanda si am pasaportul expirat, sunt interesat cat de repede pot obtine un pasaport nou, si ce tip de pasaport? ... (vezi toată discuția)
Pasaport in regim de urgenta rosiulia rosiulia Buna as vrea si eu sa stiu daca se poate face eliberarea unui pasaport simplu electronic in regim de urgenta. As vrea sa merg in vacanta cu iubitul in ... (vezi toată discuția)
Pasaport ramas la sot stoin stoin Bună ziua. In urma unei dispute intre mine si sot, am fost nevoita să părăsesc căminul conjugal. O parte din actele mele au rămas la domiciliul acestuia ... (vezi toată discuția)