avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 100 si 102
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 100 si 102

Pentru un cabinet medical individual care are angajati pana acum declaratia 100 si 102 se depunea trim.ca si la micro.
Incepand cu 1 ian.2010 cum se va depune,lunar sau trimestrial?:(
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 22:41, 23 Februarie 2010
Trimestrial. Cod Procedura Fiscala art 111 alin 7 lit a
Fat-frumos! Esti Consultant Fiscal sau doar Frumos ? Au nu stii ca nu mai exista microintreprinderi ? Art. 111 alin 7 lit a se refera fix la microintreprinderi.
valp a scris:

Fat-frumos! Esti Consultant Fiscal sau doar Frumos ? Au nu stii ca nu mai exista microintreprinderi ? Art. 111 alin 7 lit a se refera fix la microintreprinderi.


Cred ca ar fi bine sa cititi intai intrebarea pusa de colegul nostru:

"Pentru un cabinet medical individual care are angajati pana acum declaratia 100 si 102 se depunea trim.ca si la micro.
Incepand cu 1 ian.2010 cum se va depune,lunar sau trimestrial?"Este vorba de un cabinet medical individual (P.F.A.) si nicidecum de microintreprinderi.

In Codul de Procedura Fiscala la art. 111 este prevazut:

(7) Prin derogare de la dispoziţiile legale în vigoare privind termenele de plată, impozitele şi contribuţiile aferente veniturilor din salarii, precum şi impozitul reţinut la sursă potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se plătesc astfel:
a) trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului, de către contribuabilii persoane juridice plătitoare de impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, precum şi de către persoanele fizice care au calitatea de angajator;


Acum putem sa vorbim de frumusete.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical individual CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna ziua, Ce declaratii se depun pentru un cabinet medical individual? Tot 100 si 102? Acestea se depun lunar sau trimestrial? Va multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Declaratie pentru impozit pe profit adrianasef adrianasef Buna ziua Va rog sa imi spuneti cum se depun declaratiile pentru impozitul pe profit pt anul 2013. Se depune declaratia 100 pt trim IV? Sau se depune doar ... (vezi toată discuția)
Microintreprinderile la ce termene depun dec. 100.102 si 300 Lilicaa Lilicaa Microintreprinderile care depuneau declaratiile trimestrial (dec. 100,102 si decontul 300), dupa trecerea lor ca platitori de impozit pe profit, la ce termene ... (vezi toată discuția)