avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat la o firma fara sa fi semnat nimic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat la o firma fara sa fi semnat nimic

Lucrez la o societate si mi s-a cerut doar copia de buletin. Mentionez ca n-am semnat niciun contract, dar mi se spune ca este totul ok, ca este online facut contractul. Am colegi care lucreaza de patru luni fara sa fi semnat vreun document. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 21 Februarie 2024
Nu este daca nu ati semnat <de mana> sau electronic un contract de munca.

Puteti discuta asta cu angajatorul sau face plangere la ITM.
Online se face doar transmiterea contractului in baza de date REVISAL.

Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
Părţile pot opta să utilizeze la încheierea, modificarea, suspendarea sau, după caz, la încetarea contractului individual de muncă semnătura electronică avansată sau semnătura electronică calificată.

Munca nedeclarata reprezinta, printre altele, primirea la munca a unei persoane fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.

Munca nedeclarata (munca la negru) este drastic sanctionata de catre ITM , atat in dauna angajatorului, cat si a persoanei care presteaza munca.

Mergeti la ITM si depuneti o sesizare.
Intrebarea mea este: cum e posibil ca fara niciun document semnat, totusi, sa se dea card de bonuri?
Este "afacerea" angajatorului si numai ANAF va poate raspunde.
Simplu.. probabil au semnat in locul dvs c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara angajatorul are nevoie de semnatura sau acordul scris ... Gabigabi67 Gabigabi67 Bună seara ANGAJATORUL ARE NEVOIE DE SEMNATURA SAU ACORDUL SCRIS AL SALARIATULUI PENTRU ÎNREGISTRAREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ LA IRM ( REVISAL, REGES), EU ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă Raluca Amalia Raluca Amalia Bună seara!De trei zile m-am angajat la Mega Image,dar nu am semnat nici un contract.Nu trebuia să semnez încă din prima zi? (vezi toată discuția)