avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din culpa comuna?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din culpa comuna?

L-am dat in judecata pe sot pentru pensie de intretinere copil. A facut intampinare si a cerut si divortul in acea intampinare cu art 373 lit. b. I-a fost respinsa cererea, fiind in acelasi dosar cu pensia, judecatoarea motivand ca trebuie sa faca cerere separata.
Ma puteti lamuri, el fiind plecat din Romania de peste 5 ani, de ce nu a cerut art 373 lit. c? De ce a preferat b? Ce implica culpa comuna in conditiile in care relatia mea cu el s-a racit din 2019 deoarece am aflat atunci ca a incasat alocatia data de statul unde lucreaza si a ascuns acest lucru, netrimitand alocatia in Romania., deci ar fi culpa lui, nu a mea sau culpa comuna...
Multumesc.

Art. 373. Motive de divort
Divortul poate avea loc:
a) prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot;
b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
c) la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
d) la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.
la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;

pt ca in acest caz, s-ar desface din culpa lui.

nu are importanta ca divortati din culpa comuna, puteti cere din vina lui daca vreti ceva despagubiri, altfel, nu are sens
De unde credeți ca putem sa ghicim.noi cine l a sgatuit pe soțul dvs,dacă a fost un jurist ,,resapat "care da consultații practicând avocatura ilegal sau un vecin care a făcut dreptul dar vinde pepeni.Nu arunci o relevanta dacă este culpa comuna sau nu,nu va afectează cu.nic..
Avea si varianta de comun acord, dar a ales din culpa comuna si incerc sa inteleg cu ce ma poate afecta pe mine varianta aceasta.
nu va afecteaza.
V am explicat ca nu va afectează cu nimic.Sunt posibile n variante din orgoliu,prost sfătuit,a copiat,, un modelel"
de pe net(visul oricărui justiabil roman)etc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorțul - despărțirea în fapt și culpa la divort brasero2011 brasero2011 In Codul civil, la art. 379, alin. 2, se prevede ca in ipoteza prevazuta de art. 373 lit. c), divortul se pronunta din culpa exclusiva a sotului ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters21743 ContSters21743 Buna. Divortul se poate pronunta, din ce am retinit, ca urmare a culpei comune, a acordului sotilor sau a culpei unuia dintre soti. Mai sunt si alte variante? ... (vezi toată discuția)
Dovezi pentru culpa comuna DAN_ZISU DAN_ZISU Buna ziua ! In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de \\"sotia\\" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca ... (vezi toată discuția)