avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se ...

Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se va face in avans. Din motive de timp nu putem ajunge inainte la notar pentru a face actul de vanzare. Se poate face actul de vanzare dupa? adica eu primesc banii in avans si actul sa il facem dupa o perioada de timp?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:10, 8 Martie 2024
faceti un antecontract de vanzare cumparare, un inscris sub semnatura privata intre parti, stabiliti si o data la care sa va prezentati la notar pt a perfecta vanzarea.
Antecontractul de vânzare-cumpărare a unui imobil, numit și promisiune de vânzare-cumpărare sau precontract, este un act încheiat la notariat în formă autentică prin care proprietarul unui imobil se obligă faţă de promitentul cumpărător să i-l vândă acestuia în viitor, la data convenită.

Antecontractul se poate încheia la orice notar public din România, indiferent de adresa imobilului sau de domiciliul părților.
Promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare reprezintă situaţia în care ambele părţi se obligă să încheie în viitor, în condiţiile stabilite de antecontract, contractul propriu-zis de vânzare-cumpărare.

Acte necesare la notariat pentru antecontract
acte de identitate părţi
acte de proprietate imobil
pentru imobilele înscrise în cartea funciară: documentaţia cadastrală (fişa bunului imobil, plan de amplasament, plan releveu, încheiere de intabulare etc.)
extras de carte funciară pentru informare - se obține prin notariat

Antecontractul poate fi încheiat și sub semnatura privata.
Dacă ar avea timp sa mearga la notar , ar putea încheia direct contractul , nu ar mai încheia antecontract ca să plătească acte de 2 ori.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract ... Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract de vînzare cumpăr (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare verificare acte Veras Veras Buna ziua.Doresc sa cumpar o locuinta direct de la un proprietar ,fara agentie.Pentru siguranta mea am hotarat sa merg la un notar pentru un precontract si ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare Mrius321 Mrius321 Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se ... (vezi toată discuția)