avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum vor fi trasi la raspundere cei care au facut ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum vor fi trasi la raspundere cei care au facut abuzurile?

Buna ziua, deoarece AG din asociatia de proprietari a fost facuta cu numeroase incalcari ale L196/2018 am cerut in instanta anularea asa numitelor hotarari luate in AG. Am termen in 3 saptamani la 6 luni de la depunerea cererii de chemare in judecata.
In intampinare s-au recunoscut o parte din acuzatii, presupun ca voi castiga anularea hotararilor AG in totalitate. In baza acelor hotarari ilegale s-au cheltuit multi bani din fondurile asociatiei, fara acordul AG, la preturi umflate, fara a avea mai multe oferte.
Nu inteleg ce se va intampla mai departe, cum vor fi trasi la raspundere cei care au facut aceste fapte. Trebuie deschisa o alta actiune? Daca da, de cine? Pot eu ca simplu proprietar? Daca nu, cum sunt trasi la raspundere inclusiv materiala cei care au incalcat legea?
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2024
gev, utilizator
Cel mai recent răspuns: gev , utilizator 15:04, 10 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca castigati , se va angaja raspunderea patrimoniala acelor care au prejudiciat Asociatia de Proprietari , potrivit dipozitiilor Codului Civil.

Asociata de Proprietari va intenta proces.
Buna ziua, revin cu informatia ca am castigat procesul impotriva Asociatiei de Proprietari. Cum se va angaja Asociatia la raspunderea patrimoniala daca vinovatii sunt inca in functiile de presedinte si cenzor? Cum pot actiona eu, simplu proprietar, astfel incat sa fie trasi la raspundere vinovatii? Nu am nici un ajutor din partea vecinilor, ei nu inteleg nici notiunile elementare de drept, doar se plang ca platesc mult. Mare parte din ei sunt batrani.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2024
gev, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excluderea unui membru din cadrul asociatiei de proprietari MITUS MITUS PRESEDINTELE ASOCIATIEI DE PROPRIETARI A REUSIT SA ADUCA MODIFICARI LA STATUTUL ASOCIATIEI IN CAMERA DE CONSILIU LA JUDECATORIE, PRIN INTRODUCEREA SI A ... (vezi toată discuția)
Care este modalitatea de retribuire a cenzorului asociatiei de proprietari? se poate cu contract de munca? gev gev Buna seara, am constatat ca o vina mare pentru ilegalitatile din asociatia de proprietari (unde sunt obligat sa fiu membru deoarece am proprietatea in ... (vezi toată discuția)
Studii cenzor legea 196/2018 Adriana Moraru Adriana Moraru Cenzorul asociatiei noastre de proprietari are urmatoarele studii: - 1978-1982 Liceul Militar de Marina \" Al. I. Cuza\" - 1982-1986 Institutul de Marina ... (vezi toată discuția)