avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... BUNA Am si eu o problema.Lucrez full time la un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

BUNA Am si eu o problema.Lucrez full time la un magazin,si acum ...

BUNA Am si eu o problema.Lucrez full time la un magazin,si acum o luna am fost furată de niște femei "cu fuste lungi".Acum șefa mi a adus la cunostință că lipsa din inventar "făcut fără mine "e de 2000 lei,si că luna asta nu imi va da salarul și că imi va platii salarul cand iși recupereaza ea banii din furt.A fost făcută o plângere la poliție pt.furt si au fost prezentate filmăriile cum am fost furată organelor.Acum poate mă poate ajuta cineva cu un sfat vă rog.Poate sa ma lase șefa asa fară salar pt o lună dacă nu a fost vina mea ?Menționez că lucrez singura si magazinul e destul de maricel cu autoservire.Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 19:01, 12 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Nu are dreptul să vă rețină nici măcar un leu din salariu în acest context.
Codul muncii, Art. 169:
(...)
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Dacă totuși o va face adresați-vă ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda dsp persoana fizica dannyydan dannyydan Buna ziua, In urma cu 14 luni am fost sef magazin la un supermarket, pe scurt am fost amendat cu suma de 600 lei de catre DSP pe motiv ca s-au gasit cateva ... (vezi toată discuția)
Bunaa tanya_1 tanya_1 este ok daca un angajat vinde o per,de pantofi desperecheati sa i se opreasca bani ptr aceasta greseala (nr diferite)ramanind in magazin o alta cutie ... (vezi toată discuția)
Inventar pe minus ruksandra ruksandra Bună ziua. Am lucrat ca și lucrător comercial într-un magazin timp de 1 an și 2 luni, iar acuma cât de curând mi-am dat demisia. La lichidare, ... (vezi toată discuția)