avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce pot face dacă am dus mașina într-un service ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce pot face dacă am dus mașina într-un service neautorizat, ...

Ce pot face dacă am dus mașina într-un servis neautorizat, precizez că nu am știut că nu este autorizat, mi-a băgat ulei în apă, mecanicul mi-a zis că este de la garnitura de chiuloasă, când a desfăcut a zis să fac și chiuloasa, am rectificato, am luat supape și restul, după trei zile îmi spune că mașina nu pornește și trebuie să iau altă chiuloasă, precizez că am dus mașina pornită. Piesele au costat 1950 lei am factură. Ce mă sfătuiți să fac? Mașina este de două săptămâni la el?
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 06:36, 19 Martie 2024
Daca detineti documente justificative,PV intrare in service cu starea vehiculului si reparatiile necesare puteti sa va adresati la autoritatea pentru protectia consumatorului
Bună seara!
Ce înseamnă ca este service neautorizat? Și cum ați ajuns la acel service?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2024
Livius Laslau, Consilier juridic
Proprietarul,mecanicul mi-a spus că are autorizație de reparație.

Livius Laslau a scris:

Bună seara!
Ce înseamnă ca este service neautorizat? Și cum ați ajuns la acel service?

Bună dimineața!
Mai pe scurt și fără supărare: v-ați zgârcit la făină și v-ați scumpit la tărâțe. Adică, ati ales să mergeți într-o curte să vă reparați mașina cu o manoperă mai ieftină, în loc să mergeți într-un service autorizat RAR. Dacă nu aveți documente justificative de intrare în service, nu prea aveți ce să faceți, doar să apelați la moralitatea acelui mecanic autorizat. Vă sfătuiesc să cereți și opinia unui avocat.
Succes și numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, marius g mă numesc din bârlad, o întrebare am și ... haschy76 haschy76 Buna ziua, Marius G mă numesc din Bârlad, o întrebare am și eu daca poate ajuta sau îndruma ce sa fac. Am apelat la un prieten ce lucrează ca ... (vezi toată discuția)
Masina stricata de cei de la service AlinaRawstern AlinaRawstern Buna ziua , in DATa de 7.10.2019 am prezentat masina de la firma în service deoarece nu mai tragea si nu ma mai lasa sa accelerez , dupa ce au fost facute ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)