avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am rugamintea sa-mi spuneti cum pot proceda dupa ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am rugamintea sa-mi spuneti cum pot proceda dupa ce sunt acuzata ...

Am rugamintea sa mii spuneti cum pot proceda dupa ce sunt acuzata de sora mea ca eu as fi omorato pe mama noastra,ea fiind f bolnava si avad varsta de 83 ani! Si o alta acuzatie ca as avea un copil cu un alt barbat totul fiind neadevarat dar sa mi faca probleme cu sotul! Va rog sa ma ajutati!!
Cel mai recent răspuns: Marinamig , utilizator 08:20, 29 Martie 2024
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine este sa o ignorati si sa limitati relatiile cu ea pana se potoleste. Desigur ca exista o cale legala in Codul civil art. 72 mai exact pentru a combate o astfel de calomine, dar va sfatuiesc sa va ganditi bine inainte de a incepe un astfel de proces.
Articolul 72 Dreptul la demnitate
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.
(2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

S-ar putea ca sora d-voastra sa fie pur si simplu rea sau calomniile ei ar putea fi doar un semn de debut al unor probleme mintale (daca mama a decedat la 83 de ani, nici d-voastra, nici sora nu puteti fi foarte tinere). Daca va hotarati sa o actionati in judecata aveti nevoie de dovezi (nu poate fi sotul d-voastra si nici rude apropiate adica alti frati, surori, tata, sau unchi sau matusi, dar pot fi folosite inregistrari, daca sunt facute la d-voastra acasa sau intr-un loc public, pot fi vecini martori. Trebuie sa stiti ca prin hotarare o puteti obliga sa va plateasca despagubiri si ca daca nici dupa hotarare nu inceteaza nu puteti sa faceti altceva decat sa o executati silit in ce priveste banii pe care vi-i datoreaza si sa-i cereti mai multe despagubiri. Cu alte cuvinte, o puteti saraci dar gura o sa i-o inchida, cel mai probabil, doar pamantul, cand i-o veni vremea.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Daca v-ar fi acuzat in instanta ar fi trebuit sa va aparati angajand un avocat , daca sunt numai niste simple barfe vedeti-va de treaba si taiati orice legatura cu aceasta sora calomnioasa . Daca sotul nu are incredere in d-voastra nu are decat sa ceara un test de parternitate .
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie defaimare alexandrasonya alexandrasonya buna ziua as avea nevoie de o indrumare din partea dumneavoastra.Problema ar fii urmatoare in apropierea casei mele exista o fiinta care tot imi aduce diferite ... (vezi toată discuția)
Deschidere proces calomnie si insulta Django Django Buna ziua ! As dori un raspuns la urmatoarea speta : In calitate de presedinte asociatie de proprietari ,la una din sedintele de bloc, un proprietar m-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc impreuna cu sotul meu in casa mamei mele, ... otilia64 otilia64 Buna ziua, locuiesc impreuna cu sotul meu in casa mamei mele, locuinta este compusa din 5 camere. in 3 camere stau eu cu sotul meu, iar in celelalte 2, mama ... (vezi toată discuția)