avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua!Am un băiețel cu tulburare de spectru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua!Am un băiețel cu tulburare de spectru autist! Copilul ...

Buna ziua!Am un băiețel cu tulburare de spectru autist! Copilul este recuperabil,dar nu mai facem față cu banii.Imi puteți spune va rog,daca ii facem dosar pentru încadrare în grad de handicap,mai târziu ca adult va putea fi afectat în vreo meserie aleasa de alegerea noastră de acum?Sau dacă mai târziu când el va fi bine și renunțăm la situația creată îl va afecta cumva? Mulțumim!!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, stabilirea gradului de handicap pentru copilul d-voastra nu-i poate crea nici un fel de dezavantaje, de nici un fel. E doar o forma de ocrotire a persoanelor care au nevoie de asta, nu un stigmat.
Îmi cer scuze pentru inca o nelămurire:mi s-a spus că nu ar putea opta pentru o slujba ca:polițist,medic,etc.Este adevărat? Mulțumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întrucât Politia, este oarecum independenta de statul roman, pe fisa medicala de la încadrarea în politie candidatul declara ca nu a suferit de ulcer, boli psihice, nevroza etc. Desigur ca autismul nu este boala psihica dar as vrea și eu sa vad cum îl convingeți de asta pe cel care a conceput fisa.Însă România se schimba și un refuz de a încadra o persoana intr-o funcție pe motiv ca a avut în copilărie o anumita afecțiune nu poate scăpa de filtrul justiției. În plus, indiferent dacă e înregistrat sau nu cu handicap e înregistrat cu afecțiunea pe care o are.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Mulțumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Context medico-legal adulti tsa & certificat de handicap irina.gutanu irina.gutanu Buna seara! As avea niste intrebari despre contextul medico-legal al autismului la adulti: 1. Persoanele aflate in regim ambulatoriu pot sa fie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un baietel cu tsa (tulburare de spectru autist), ... LigiAlex LigiAlex Buna ziua! Am un baietel cu TSA (tulburare de spectru autist), si a primit certificat de handicap gradul II accentuat, in conditiile in care alti copii cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am un copil de 3 ani și 7 luni care a fost diagnosticat ... lauralucian lauralucian Bună ziua. Am un copil de 3 ani și 7 luni care a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Medicul specialist a recomandat ca fiul meu sa fie ... (vezi toată discuția)