avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna Ziua! Pot candida la funcția de primar daca am o ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna Ziua! Pot candida la funcția de primar daca am o firmă ...

Buna Ziua!
Pot candida la funcția de primar daca am o firmă și sunt administrator ?
Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 7 Aprilie 2024
Legea 161/2003
art. 87
(1) Funcția de prima
r și viceprimar, primar general și viceprimar al municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții sau calități:
.....
d) funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație ori cenzor sau orice funcție de conducere ori de execuție la societățile reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv băncile sau alte instituții de credit, societățile de asigurare și cele financiare, la regiile autonome de interes național, la companiile și societățile naționale, precum și la instituțiile publice, cu excepția reprezentanților în adunarea generală a acționarilor la societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a membrilor în consiliile de administrație ale unităților și instituțiilor de învățământ de stat sau confesionale și ale spitalelor publice din rețeaua autorităților administrației publice locale sau a altor reprezentanți ai instituțiilor publice din subordinea unităților administrativ-teritoriale sau la care unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce deține participație;
...

Starea de incompatibilitate intervine numai după validarea mandatului..prin urmare, daca veti fi ales, pana la validarea mandatului , va trebuie sa renuntati la functia de administrator.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie compatibila minval minval Buna ziua va rog sa ma lamuriti daca functia de consilier local este compatibila cu functia de director general adjunct al unei regii autonome (vezi toată discuția)
Compatibilitate Gabi Eugen Gabi Eugen Bună seara! Ma poate ajuta cineva cu o informație. Un consilier local poate sa ocupe funcția de administrator la o societate comerciala a cărui asociat ... (vezi toată discuția)
Consecintele conflictului de interese, si cine il poate stopa? baza baza daca un viceprimar de primarie este in conflict de interese, cu managerul tehnic al grupului de actiune local, care ar fi consecintele si cum se poate seziza ... (vezi toată discuția)