avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului 0,48 în aerul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului 0,48 în aerul respirat, a ...

Conducere sub influenta alcoolului 0,48 în aerul respirat, a făcut accident intrând în depășire iar celalalt șofer de s-a ciocnit cu el a murit pe loc. Ce pedeapsa ar putea primii? Nu are antecedente.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 16:22, 21 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Va fi condamnat pt ucidere din culpa, art.192 Cod penal, pedeapasa de la 1 la 5 ani, in concurs cu conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, art.336 Cod penal, pedeapasa de la 1 la 5 ani.

Pedeapsa va fi cu executare conform art 91 Cod penal:
(31)Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) şi (3), dacă acestea au fost săvârşite în condiţiile art. 335 sau 336.
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2024
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omorât pe trecerea de pietoni gross405 gross405 Buna ziua.Tatăl meu a fost ucis de catre un sofer băut pe trecerea de pietoni.Avea 0.68% alcool in aerul expirat.Ce pedeapsă riscă acesta si ce daune se ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - uciderea din culpa zahariadan zahariadan unde as putea gasi noile articole din noul cod penal cu privire la uciderea din culpa (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa ionut196 ionut196 Buna ziua , acum ceva timp am avut un accident auto soldat cu o victima decedata si alta ranita. Urmeaza sa fiu judecat pentru urmatoarele : -Ucidere din ... (vezi toată discuția)