avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict munca

Buna seara,

am urmatoare situatie: in urma unui conflict cu angajatorul in care mi s-a desfacut contractul de munca, l-am actionat in instanta si am castigat procesul. Instanta a dispus reincadrarea in pozitia anterioara si obligarea la plata a unor despagubiri egale cu veniturile de care as fi beneficiat de la data desfacerii contractului pana la reintegrare. Angajatorul nu a facut apel.
Nedumeririle mele sunt:
1- angajatorul va trebui sa imi achite salariul brut (net + asigurarile sociale)?
2- este obligat si la plata bonurilor de masa?
3- exista un termen maxim in care va trebui sa acorde despagubirile?
4- intre timp m-am angajat in alta parte si nu doresc sa ma reincadrez: se poate emite fisa de lichidare pana nu imi voi primi toate drepturi?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 23 Aprilie 2024
1. Angajatorul este obligat sa va achite ceea ce a dispus intansta.

2. daca a fost obligat si la plata c/v tichetele de masa, da.

3. Dvs aveti dreptul sa solicitati punerea in executare a hotararii in termen de maxim 3 ani ... sau ii puteti face plangere penala , potrivit art.287 alin.1 lit. e C.pen. :
(1) Nerespectarea unei hotarari judecatoresti savarsita prin:
.....
e) neexecutarea hotararii judecatoresti privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata;
....

4. Da, se poate emite nota de lichidare inainte de plata acelor drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la reîncadrarea pe post, recuperarea drepturilor salariale aba1011 aba1011 Buna ziua. Am castigat in instanța reîncadrarea pe postul de pe care am fost concediat abuziv doar ca intre timp mi-am găsit alt job si am primit ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca Marhjbjbh Marhjbjbh Dupa ce s-a pronuntat instanta si am castigat procesul cu angajatorul, eu trebuie sa ma prezint la locul de munca sau astept acasa o instiintare de la ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca costel58 costel58 As dori sa stiu daca exista un termen pentru incadrarea in prevederile art 287 alin(1) lit.g cod penal pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti cu ... (vezi toată discuția)