avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua daca mă poate ajuta cineva sunt președinte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua daca mă poate ajuta cineva sunt președinte de bloc ...

Buna ziua daca mă poate ajuta cineva sunt președinte de bloc proprietarii au făcut sesizări că unul dintre chiriaș are un câine care face murdărie in bloc adică par îmi permite legea sa trec câinele la cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:37, 2 Mai 2024
Nu dictez nimic, prezint temeiurile legale pe care ma bazez, dvs. nu. Ce faceți dvs. ca activitate nu constituie vreun temei legal.

Articolul 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
Deci, se modifica statutul sau acordul de asociere si totul devine legal...
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2024
mira55, utilizator
În primul rând (ați sărit la subliniere) primul lucru cu care intră în conflict o hotărâre AG este legea, în cazul de față legea 196/2018 și nu numai.

Am arătat deja unde a fost încălcata legea.
...contrară legii, statutului sau acordului de asociere...
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
mira55, utilizator
Da, se poate sa fie contrară și statutului sau acordului de asociere, în cazul de față e contrară legii 196/2018.

mira55 a scris:

...contrară legii, statutului sau acordului de asociere...