avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general As dori sa stiu: la o intreprindere ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

As dori sa stiu: la o intreprindere individuala....este nevoie de contabil sau poate intreprinzatorul sa tina contabilitatea ?

Este vorba despre activitate comerciala....un magazin alinentar
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:12, 3 Februarie 2010
se poate alege tinerea contabilitatii in partida simpla si in acest caz, nu trebuie contabil.Puteti tine dv. contabilitatea.
nu e nevoie de contabil ; cu citeva minime informatii despre cum se tine o gestiune ( ma refer la documentele care trebuie intocmite , inventariere anuala etc) si un pic bunavointa sa cititi omef 1040 care trateaza conta in partida simpla, art 48 cod fiscal care trateaza modul de determinare a bazei impozabile in vederea impunerii cu 16% si omef ... ( nu stiu numar, poate ne ajuta colegii ) care trateaza inventarierea de care vorbeam cred ca va descurcati ;
Daca deveniti sau sinteti platitor de tva , e un pic mai complicat , dar si aici , va poate indruma un contabil pentru inceput .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala - obligatii contabile Angie_31 Angie_31 Intreprinderea individuala ce obligatii contabile presupune? Trebuie dusa vreo declaratie lunara/anuala? Trebuie angajat contabil? Care sunt beneficiile in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate oprea_rodica68 oprea_rodica68 cum se tine contabilitatea la o sala de jocuri si bar ? (vezi toată discuția)
Obicte de inventar pohata pohata BUNA ZIUA am primit o donatie (cadou) de la o persoana mai multe obiecte care i-mi sunt necesare unui IF si vreau sa le inventariez CUM SE PROCEDEAZA ... (vezi toată discuția)